Ανέστειλε το έργο η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή που ανέδειξε η Γενική Συνέλευση

Στις ελληνικές καλένδες ο έλεγχος των Οικονομικών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

5
Από αριστερά διακρίνονται οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης και Δημήτρης Φίλιος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Κώστα Μάστορα, η οποία εκλέχτηκε προ τριών μηνών από την γενική συνέλευση που είχε συγκαλέσει η πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης μέσω μια δημόσιας δήλωσης ανακοίνωσε την αναστολή του έργου της.  

Αν και δεν ακολουθεί την πεπατημένη που ακολούθησαν οι αντιμαχόμενες πλευρές των Πρώην Προέδρων, εντούτοις λέει τα «σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη» και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης του ελέγχου με βασική προϋπόθεση την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, τα λογιστικά βιβλία, τα λογισμικά της Ομοσπονδίας και στους τραπεζικούς λογαριασμούς.   

Η Επιτροπή απαρτίζονταν από τους κ.κ. Κώστα Μάστορα, ως προέδρου και τους Αχιλλέα Λυγγέρα και Ντίνου Ράλλη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» βάσει της αποφάσεως της γενικής συνέλευσης της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έπρεπε να συνεργάζονταν με την υπάρχουσα ανεξάρτητη εξελεγκτική επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από τους Δρ. Νίκο Αλεξίου, Γιάννη Στρουμπάκη, Αλεξάνδρα Λάσκαρη, Πολύκαρπο Κοτρώνη και Στέλιο Λεοντιάδη.

Οι προσπάθειες της Επιτροπής του κ. Μάστορα να συνεργαστούν με την υπάρχουσα επιτροπή ναυάγησαν καθώς η υπάρχουσα επιτροπή είχε ισχυριστεί ότι είχε ολοκληρώσει το έργο της και ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο ορκωτός λογιστής θα εξέδιδε το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου προκειμένου να τεθεί στην κρίση της γενικής συνέλευσης.

Ο Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία Ντίνος Αυλωνίτης.

Αν και πέρασε ένας περίπου μήνας από τότε που δήλωναν ότι είναι θέμα ημερών η έκδοση του πορίσματος του ορκωτού λογιστή δεν έγινε ποτέ και ουδείς γνωρίζει τους ουσιαστικούς λόγους αυτής της καθυστέρησης. Και όλα δείχνουν ότι όλα οδεύουν προς τις ελληνικές καλένδες.  

Η Δημόσια Δήλωση

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δημόσιας δήλωσης της Επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Κώστα Μάστορα:

Οι κάτωθι Ομογενείς κ.κ. Κώστας Μάστορας (Πρόεδρος), Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης, ως μέλη της διευρυμένης Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συστάθηκε ομόφωνα από την διοικητική επιτροπή της πλειοψηφίας των τέως προέδρων της Ομοσπονδίας στην Γενική Συνέλευση της 1ης Δεκεμβρίου του 2021, εν τη παρουσία αντιπροσώπων 55 συλλόγων, προσκείμενων σε αμφότερες τις αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας και χωρίς την παραμικρή ένσταση τους, αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε προς το παρών την συμμετοχή μας στον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας για τους κάτωθι λόγους:

Ο Αχιλλέας Λυγγέρας (αριστερά) και ο Κώστας Μάστορας. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
 1. Δεν έχουμε πρόσβαση στο λογιστικό υλικό, που βρίσκεται παρανόμως εκτός του κτηρίου της Ομοσπονδίας, για ένα πλήρη, σοβαρό και αντικειμενικό οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, από την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή μας, με την βοήθεια ενός CPA λογιστή και ενός δικανικού λογιστή (Forensic Accountant), που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.
 2. Δεν έχουμε πρόσβαση στα αναλυτικά statements των τραπεζικών λογαριασμών σε βάθος χρόνου.
 3. Δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά βιβλία.
 4. Δεν έχουμε πρόσβαση στα τιμολόγια.
 5. Δεν έχουμε πρόσβαση στις αποδείξεις.
 6. Δεν υπάρχει Cash Log καταγραφής των Cash χορηγιών, δωρεών και πώλησης λαχείων. Σε γραπτή η ηλεκτρονική μορφή.
 7. Δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία των υπολογιστών της Ομοσπονδίας, και ειδικά στο λογιστικό λογισμικό τους.
 8. Δεν έχουμε πρόσβαση σε memory sticks που περιέχουν οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας.
 9. Δεν έχουμε πρόσβαση στα λογιστικά αντίγραφα ασφαλείας που είναι ηλεκτρονικά αποθηκευμένα στο iCloud.
 10. Δεν έχουμε την στήριξη της πλευράς του κυρίου Κακούρου ως μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής, και ως εκ τούτου απρόσκοπτος οικονομικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει, χωρίς την κοινή στήριξη μας εξ αμφοτέρων των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας.

Κλείνοντας, ένας πλήρης, αντικειμενικός και σοβαρός οικονομικός έλεγχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, από την διευρυμένη Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή μας, με την βοήθεια των πρότερα αναφερθέντων CPA λογιστή και δικανικού λογιστή (Forensic Accountant) και υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της απρόσκοπτης πρόσβασης στο λογιστικό υλικό της και στα αναλυτικά statements των τραπεζικών λογαριασμών, θα έχει ως αποτέλεσμα την λογιστική εξυγίανση, διαφάνεια και κάθαρση της Ομοσπονδίας. Ίδωμεν τι μέλλει γενέσθαι στο εγγύς μέλλον και μετά θα πράξουμε αναλόγως.

Πάντα με σεβασμό στην Ομογένεια μας,

Κώστας Μάστορας (Πρόεδρος), Αχιλλέας Λυγγέρας και Ντίνος Ράλλης.

-Advertisement-

5 COMMENTS

 1. Ο Μεγάλος Πυθαγόρας είχε πει το
  θεώρημα : “ Ουδέν πρόβλημα άλυτον…”.
  Και οι Αμερικανοί λέγουν: “ when there is
  a will there is away”.
  Εάν Κύριοι της Επιτροπής έχετε την θέληση
  να γίνει ο έλεγχος , θα πρέπει να βρείτε
  τον τρόπο να τον τελειώσετε.
  Ο Πούτιν όταν απεφάσισε να εισβάλλει στην
  Ουκρανία , είχε σχέδιο και προετοιμάστηκε
  για να το επιβάλλει. Στο χωριό μου όταν
  ήμασταν παιδιά , πριν να μπούμε σε χωράφια
  με αγκάθια οι μεγαλύτεροι μας έλεγαν:” Που
  πάτε ξυπόλητοι στ’αγκάθια;”.
  Υπάρχουν νόμοι που λύνουν τα πάντα… αν
  δεν υπάρχει η βούληση από τους υπεύθυνους
  να σας παραδώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία
  που χρειάζεστε τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εάν όμως δεν
  επιθυμείτε ν’ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο
  η αναστολή δεν οδηγεί πουθενά και αντί
  αυτής η ορθή πράξη είναι η παραίτηση.
  Διότι η μη τι άλλο η διαιώνιση αυτής της
  κατάστασης κάνει μεγάλο κακό στο σύνολο
  της Ομογένειας. Η το μαχαίρι θα φθάσει στο
  κόκαλο η θα παραπεμφθούν στις καλένδες….
  Επειδή είμαι βέβαιος πως πολλοί δεν γνωρίζουν
  τι σημαίνει παραπέμπω στις καλένδες ,
  διευκρινίζω , σημαίνει η μετάθεση του
  ζητήματος σε ανύπαρκτη ημερομηνία, δηλαδή
  την οριστική αναβολή . Υπάρχουν και οι
  απλές καλένδες που σημαίνει παραπομπή σε
  απροσδιόριστο χρόνο.

 2. Αγαπητέ κύριε Τάτση.

  Στην δημόσια δήλωση μας δεν υπάρχει πουθενά η λέξη καλένδες. Παρακαλώ διαβάστε την προσεκτικά και να έχετε λίγο εμπιστοσύνη στους αδιάφθορους χαρακτήρες μας και τις σωστές ενέργειες μας σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο της Ομοσπονδίας. Ο πλήρης, αντικειμενικός και σοβαρός οικονομικός έλεγχος της Ομοσπονδίας μπορεί να γίνει μόνο με την απρόσκοπτη πρόσβαση της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής μας στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας. Προς το παρών δεν έχουμε αυτή την προ-απαιτούμενη πρόσβαση και ως εκ τούτου αναστείλαμε προσωρινά την συμμετοχή μας σε αυτόν. Εννοείται πως οι έχοντες και κατέχοντες παράνομα τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας, πρέπει να μας τα παραδώσουν οικειοθελώς εντός του κτηρίου της Ομοσπονδίας. Εκτός αν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις πιθανές δυσάρεστες νομικές επιπτώσεις. Η επιλογή δική τους. Τελεία και παύλα._

 3. Αγαπητέ/ή κύριε/κυρία “Απάντηση,” δεν θα ήταν το σωστό εκ μέρους σας να απαντήσετε στον κύριο Στέλιο Τάτση επωνύμως αντί ανωνύμως;

  Ευχαριστώ.

  Παρεμπιμπτόντως, θέλετε και τη δική μου γνώμη ως επώνυμη απάντηση στον κύριο Στέλιο Τάτση; Πολύ ωραία.

  “Εκτός αν ο Αρχιεπίσκοπος είπε και στις δύο πλευρές να είναι γκουντ μπόις και να παραδώσουν τον έλεγχο της παρέλασης σε αυτόν και όλα θα πάνε καλά. Περασμένα ξεχασμένα. Ουάτερ άντερ δα μπριτζ όπως λέμε στο χωριό μου στον Πόντο.
  Ο Αρχιεπίσκοπος δεν ελέγχει μόνο την παρέλαση. Ελέγχει τώρα και την ομοσπονδία. Και κανείς δεν κουνιέται δίχως την έγκριση του.”

  Μήπως θα θέλατε και την απάντηση μου στο δικό σας σχόλιο; Ακόμη πιο ωραία.

  Όλα αυτά τα λόγια και απειλές περί δικαιοσύνη και πιθανές δυσάρεστες νομικές επιπτώσεις, λέξη κλειδί “πιθανές,” αποτελούν αυτό που αποκαλώ εγώ bovine scatology. Συγγνώμη για τα αγγλικά μου.

 4. Αγαπητέ κύριε Gialtouridi.

  Ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε από το bovine sctatology κέρασμα που μας σερβίρετε. Δεν απειλούμε κανέναν. Απλά λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι είναι νόμιμο τα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας να βρίσκονται εκτός του κτηρίου της και στην παράνομη κατοχή παραγόντων της, αναφαίρετο δικαίωμα σας. Όμως ο νόμος περί μη κερδοσκοπικών οργανώσεων το απαγορεύει αυτό. Ρητά και κατηγορηματικά. Παρεπιμτώντως τα ονόματα μας είναι ευκρινέστατα γραμμένα στην Δημόσια Δήλωση μας. Όσο για το ευφάνταστο σενάριο σας ότι μας ελέγχει ο Αρχιεπίσκοπος δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ούτε είμαστε υποχείρια του. Αλλού αυτά. Όχι σε εμάς. Δεν σας παίρνει.

 5. Αγαπητέ/ή κύριε/κυρία “Απάντηση,”

  εγώ είμαι κάθετος στην ανάγκη διαφάνειας σχετικά με τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Απλώς δηλώνω επωνύμως ότι κατά τη γνώμη μου δεν θα κάνετε απολύτως τίποτα ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και η δικαιοσύνη να λάμψει. Ο χρόνος θα δείξει.

  Εδώ και πολλούς μήνες ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Σε κάποια φάση το κουτόχορτο μετατράπηκε σε bovine scatology, το οποίο μας σερβίρετε εσείς, όχι εγώ σε εσάς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.