Η «Κερύνεια Όπερα» τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και βραβεύει την Φανή Πεταλλίδου – Χόλιντεϊ

0
160
Η πρώην εκδότρια, φιλάνθρωπος και αγωνίστρια Φανή Πεταλλίδου - Χόλιντέι.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κερύνεια Όπερα» το βράδυ του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.00 μ.μ. θα παρουσιάσει το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την επωνυμία «Immortal Mikis Theodorakis» και συνάμα θα απονείμει το «Βραβείο Κερύνεια» στην πρώην εκδότρια, φιλάνθρωπο και αγωνίστρια Φανή Πεταλλίδου – Χόλιντέι.

Η συναυλία υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Γιαννούδη θα λάβει χώρα στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στην διεύθυνση 52-11 111th Street Flushing Meadows Park, NY, 11368 και αμέσως μετά θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για την απονομή του βραβείου στην ιδρύτρια της πάλαι ποτέ Ημερήσιας Εφημερίδας «Πρωινή» της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση του οργανισμού να βραβεύσει την κ. Φανή Πεταλλίδου – Χόλιντέι έχει προκαλέσει τον ενθουσιασμό των Κυπρίων και κατ΄επέκταση της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης, διότι η τιμώμενη ίδρυσε την ημερήσια εφημερίδα «Πρωινή» το 1977 και τρία χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό πυλώνα ενημέρωσης, ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα όχι μόνο στην κινητοποίηση της ομογένειας για την προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, αλλά προετοίμασε μια πλειάδα δημοσιογράφων και συγγραφέων που άφησαν το αποτύπωμά τους τόσο την περίοδο που εργάστηκαν στην Πρωινή, αλλά και στα άλλα ομογενειακά και ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Η αφίσα της εκδήλωσης.

Η εφημερίδα έκλεισε το 2001 και το κλείσιμό της δημιούργησε μονοπωλιακές καταστάσεις στον ομογενειακό τύπο και σήμερα εν έτη 2022 οι συνεργάτες της κ. Πεταλλίδου και το αναγνωστικό τους κοινού αναπολούν την εποχή εκείνη και προσεύχονται πως δεν θα αργήσει η ημέρα που το αρχείο της Πρωινής θα ψηφιοποιηθεί και θα είναι πιο εύκολα να αξιοποιηθεί από τους ιστοριοδίφες και τους κοινωνιολόγους. Κι αυτό διότι η Πρωινή κατέγραψε πιστά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα που θεωρείται μια από τις πιο λαμπρές περιόδους της ιστορίας της ομογένειας  

Η κ. Πεταλλίδου, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση τύπου, ήταν και παραμένει ένθερμη υποστηρίκτρια της «Κερύνεια Όπερα», όχι μόνο διότι πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει στην αποστολή της, αλλά και διότι φέρει και το όνομα της ιδιαίτερής της πατρίδας της Κερύνειας. Το όνομα από μόνο του λέει πολλά και καταμαρτυρεί τους πόθους και τους αγώνες των Κερυνιωτών να επιστρέψουν και πάλι στα σπίτια τους, στην πατρίδα τους «που έχει μοιραστεί στα δύο» και για 48 συναπτά έτη τελεί υπό τουρκική κατοχή. Το όνομα Κερύνεια έχει καταστεί σύμβολο του αγώνα και έρχεται να διαλαλήσει σε όλους τους τόνους ότι το όνειρο της απελευθέρωσης και της επιστροφής είναι αδύνατο να ξεθωριάσει.  

Της οργανωτικής επιτροπής ηγούνται η φιλελληνίδα ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Μαρκ Χόλιντέι και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος ως επίτιμοι συμπρόεδροι. Την Επιτροπή πλαισιώνουν επίσης οι Νιόβη Φιλίππου, Ισμήνη Μιχαηλίδου, Αντωνία Γιάνναρη, Σάββυ Άσπρου, Σωτηρούλα Καρακώστσα, Πόπη Χριστοφόρου και Κάθυ Ζώτου.

Το εισιτήριο έχει οριστεί στα $150 για τους ενήλικες και στα $75.00 για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (347) 781-0983 είτε κάνετε κλικ στο https://kyreniaopera.org/event/immortal-mikis-theodorakis/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.