ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η επιτροπή νεολαίας του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου (16 Απριλίου 2022) διοργάνωσε μία επί πλέον φιλανθρωπική εξόρμηση και δίδαξε στους μαθητές του Σαββατιανού Σχολείου τι εστί φιλανθρωπία.

Πρόκειται για την φιλανθρωπική δράση «Food Drive» που διοργανώνουν τρεις φορές τον χρόνο εν όψει των εορτών του Πάσχα, της Ημέρας των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων και έχει ως στόχο την παροχή των βασικών ειδών για το εορταστικό τραπέζι σε άπορες οικογένειες Καστοριέων και μη τηρώντας στο έπακρο την εχεμύθεια και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των ευεργετημένων της αγάπης των Καστοριέων.

Τις οικογένειες επιλέγει η αρμόδια επιτροπή καθ΄υπόδειξη των μελών και των στελεχών του Συλλόγου και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας γίνονται οι παραγγελίες και οι αγορές των προϊόντων από τα ελληνικά καταστήματα.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Ράνια Πάτσιου και Γιώργος Ανδριόπουλος

Το πρωί του Σαββάτου οι μαθητές προετοίμασαν και συσκεύασαν τα τρόφιμα και τα δώρισαν στους δικαιούχους. Αμέσως μετά διδάχτηκαν τις παραδόσεις της Ανάστασης του Λαζάρου και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων χορού τους Λόρα Ζιώγα (Laura Ziogas) και Ράνια Κυριάζου – Πάτσιου (Rania Kyriazou-Patsios) έπιασαν την ζύμη, προετοίμασαν και έψησαν τα λαζαράκια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η εν λόγω φιλανθρωπική εξόρμηση αποτελεί ένα επί πλέον δείγμα της πολυσχιδούς δράσης του ιστορικού Συλλόγου και της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς. Προ τεσσάρων περίπου μηνών ο Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία αγοράς ασθενοφόρου για τον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς και ο έρανος προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Από αριστερά Κώστας και Ράνια Πάτσιου και Αναστάσιος Καραγκούνης.
Οι μαθητές και οι δασκάλες τους,
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της ζύμης για τα λαζαράκια.
Οι μαθητές ενώ προετοιμάζουν τα λαζαράκια.
Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της ζύμης για τα λαζαράκια.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.