Ο Περικλής Κανάρης επιστρέφει στο Symphony Space με την συναυλία «Up For Air» (βίντεο)

0
Σε πρώτο πλάνο ο Περικλής Κανάρης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις για πρώτη φορά μετά την πανδημία με ένα δυνατό μήνυμα. Ο τίτλος “Up For Air” σηματοδοτεί τη ζωτική ανάγκη να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική, μετά από μια μεγάλη περίοδο απομόνωσης.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου 2022 στο Symphony Space, στο Upper West Side του Μανχάτταν (2537 Broadway, New York, NY 10025), στην αίθουσα Leonard Nimoy Thalia στις 7 το βράδυ.

Ο Περικλής Κανάρης, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, ανήκει στην παράδοση των Ελλήνων συνθετών που μελοποιεί ποίηση και δημιουργήθηκε από τη γενιά του 60 και συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Τα τελευταία τραγούδια του είναι γραμμένα πάνω σε στίχους ενός μεγάλου φάσματος ποιητών, από τον Καβάφη και τον Ελύτη,  στον Μάνο Ελευθερίου και τη νεότερη γενιά Ελλήνων στιχουργών. Σε αυτά περιλαμβάνονται και δικοί του στίχοι σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει επίσης τραγούδια άλλων συνθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν εμπνεύσει το συνθέτη σε βάθος χρόνου και παρουσιάζονται με τη δική του υπογραφή στην ενορχήστρωση.

Ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τη μπάντα του που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης όπως οι Gary Schreiner (ακορντέον, φυσαρμόνικα, πλήκτρα), Richard Hammond (μπάσο), Peter Douskalis (κιθάρες, λαούτο, μπουζούκι) και Giancarlo DeTrizio (drums/κρουστά).

Οι International New York Times έχουν αναγνωρίσει στη μουσική του “ελληνική ταυτότητα με παγκόσμιο ήχο” ενώ ο Εθνικός Κήρυξ έχει εξάρει τη μοναδικότητα του ήχου του και την ευκολία με την οποία η μπάντα του κινείται ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής με την ίδια δεξιοτεχνία.

Η αφίσα της συναυλίας.

Ο Περικλής Κανάρης αφιερώνει τη συναυλία στον απερχόμενο, Γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα και τη θητεία του. 

Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την ανθρωπιστική υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέας Υόρκη.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.