Η Δόξα ΝΥ κέρδισε 2 – 0 τον αγώνα με την Zum Schneider και προκρίθηκε στους ημιτελικούς

Χαμένη ευκαιρία της ΔΟΞΑΣ για γκολ σε κενή εστία, κάθετο δοκάρι και έξω. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς και ένα γεράκι να φέρνει βόλτες πάνω από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα, προμήνυε ότι οι δικέφαλοι μαυραετοί της ΔΟΞΑΣ ΝΥ θα δοξαστούν περνώντας στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Eastern Premier Soccer League. Η ομογενειακή ομάδα κέρδισε το μεσημέρι της Κυριακής με το καθαρό σκορ 2 – 0 τους Γερμανούς της Zum Schneider . Σαφώς ανώτερη η ομάδα της ΔΟΞΑΣ δίκαια εξήλθε του αγωνιστικού χώρου με την πολύτιμη νίκη με θερμοκρασία στους 92 βαθμούς Φαρενάϊτ να εξουθενώνει τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Άριστος ο διαιτητής επέβαλε το ρυθμό και επέτρεψε μικρά διαλύματα κατά τη διάρκεια και των δύο ημιχρόνων να δροσιστούν και να ξεδιψάσουν ομάδες και διαιτησία. Στα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0 – 0 με τις δύο ομάδες να ζυγίζουν το παιχνίδι χωρίς να ζορίζονται. Κατά διαστήματα ήταν δυνατό μεν αλλά χωρίς σοβαρές φάσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν τις δύο αντίπαλες εστίες. Η ελαφρά υπεροχή της ΔΟΞΑΣ δεν ήταν αρκετή για να δώσει γκολ. Ο καύσωνας και πολύ πιθανόν η στιγμιαία αφυδάτωση έστειλε δυο παίκτες στα αποδυτήρια, έναν από κάθε ομάδα με κράμπες και τράβηγμα στο πόδι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ίδιο ρυθμό αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την πρόκριση, εκατέρωθεν. Έτσι στο 9’ λεπτό η Zum Schneider είχε δοκάρι μετά από ξαφνική επίθεση και αδράνεια της άμυνας της ΔΟΞΑΣ. Το ίδιο επαναλήφθηκε από την ανάποδη αυτή τη φορά στο 16ο λεπτό με σέντρα της ΔΟΞΑΣ από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα επιθετικός της ΔΟΞΑΣ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και εξω.  

Οι δύο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ με εκπληκτική σέντρα πάρε βάλε από τα δεξιά και κατευθείαν σουτ του Simon στην κίνηση και αιφνιδιασμό του τερματοφύλακα της Zum Schneider. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 31’, μετά από σύγχυση και απίστευτη αδράνεια της άμυνας και του τερματοφύλακα της Zum Schneider o Simon έστειλε τη μπάλα να κύλησε αργά μέσα στην εστία με ολάκερη την άμυνα να παρακολουθεί την αργή κίνηση της μπάλας χωρίς καμία προσπάθεια να εμποδίσουν το γκολ ενώ θα μπορούσαν… Ίσως συνέβαλε η υπερβολική ζέστη;

Η νίκη πρόκριση της ΔΟΞΑΣ φέρνει αντιμέτωπους την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιουνίου 7:45μμ στο Icahn Stadium, Randall’s Island την άλλη ελληνική ομάδα, τον Παγκύπριο για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος πράγμα που σημαίνει ότι μια από τις δύο ελληνικές ομάδες θα είναι  στον τελικό της 20 Ιουνίου. Είναι μια τεράστια νίκη της ομογένειας το ίδιο σημαντική όσο και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τα ελληνικά σύμβολα εμπρός στο στήθος των αθλητών ή στο βραχίονα το διατυμπανίζουν και το επιβεβαιώνουν. Πρόσφατα μάθαμε ότι έχει συγκεντρωθεί το ιλιγγιώδες ποσό των $95 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση του ναού Αγ. Νικολάου στο σημείο μηδέν στο Manhattan. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, καλό θα είναι να στρέψουμε την προσοχή μας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Υπάρχει άμεση ανάγκη ίδρυσης πνευματικού και αθλητικού κέντρου στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης για να στεγάσει τις πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες της ομογένειας που ασφυκτιούν χωρίς στέγη και γήπεδο.

Ακούει κανείς;

Η ΔΟΞΑ ΝΥ, ο Παγκύπριος το Greek American, δεκάδες άλλες ομάδες, πολιτιστικοί οργανισμοί, σχολεία και κοινότητες περιμένουν. 

Το πνεύμα και η ιδέα του αθλητισμού είναι να σέβεσαι τον αντίπαλο. Οι παίκτες των δύο αντίπαλων ομάδων ΔΟΞΑ και Zum Schneider δίνουν τα χέρια μετά τον αγώνα… Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης
Καλός οιωνός για το δικέφαλο αετό της ΔΟΞΑ ΝΥ, ένα γεράκι φέρνει βόλτες πάνω από το γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.