Η 2η επέτειος και η αναγνώριση ως «Anamniseis, a Greek Media News Outlet»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απο αλλού την περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε η ιδιαίτερη τιμή οχι μόνο από ένα αλλά και δύο και τρία ιντερνετικά και ειδησεογραφικά sites να αναφέρονται την ίδια ακριβώς ημέρα στην πηγή της είδησης, στις “Αναμνήσεις”, αποκαλώντας τες Greek Media News Outlet.

Kαι βέβαια μέσα στην δύσκολη και αβέβαιη εποχή του κορωνοϊού είναι δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο να μην έχει λυπηρό χαρακτήρα η είδηση που αναμεταδόθηκε.

Έτσι συνέβη και με την είδηση του θανάτου του ευπατρίδη Μιχάλη Χαλκιά. Οι «Αναμνήσεις» ανέβασαν την είδηση, λίγες ώρες μετά την μετάδοση της από την οικογένεια του στους συγγενείς και φίλους.

Αμέσως η ανάρτηση της είδησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γέμισε με σχόλια και πήρε πολλές αναμεταδόσεις, τα λεγόμενα share.

Την επόμενη μέρα η είδηση κυκλοφόρησε σαν αστραπή σε όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στις ημερήσιες εφημερίδες όπως η “Νew York Post”.

Ο Μιχάλης και η Αλίκη Χαλκιά στα σκαλιά του εμβληματικού Grand Prospect Hall του Μπρούκλιν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

O Μάικλ όσο και η αγαπημένη του σύντροφος Αλίκη ήταν γνωστοί, θα τολμούσα να χρησιμοποιήσω την λέξη, local celebrities, από την συμμετοχή τους, στις διαφημίσεις για το καμάρι τους, το μεγαλοπρεπές Grand Prospect Hall. Μέχρι και παρωδία της διαφήμισης είχε στο ενεργητικό του ο γνωστός κωμικός Τζίμι Φαλον στο (σόου) του, στο NBC.

Αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο για μας σε ό,τι αφορά την αναμετάδοση της είδησης, ήταν το γεγονός ότι όλες οι ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας New York Post και της ιστοσελίδας του καναλιού PIX 11 καθώς και της ιστοσελίδας “Bklyner” αναφέρθηκαν – με σεβασμό στην δεοντολογία – στην πηγή της είδησης, στις «Αναμνήσεις».

Ήταν μια μικρή δόση ικανοποίησης για όλους εμάς που συμμετέχουμε στην προσπάθεια. Μάλιστα το κανάλι PIX 11, στην ιστοσελίδα του έβαλε τον σύνδεσμο για να ενημερωθούν όσοι ήθελαν από την αυθεντική ανάρτηση στο Facebook. To πιο αξιόλογο όμως της υπόθεσης για την αναφορά στην πηγή της είδησης ήταν ότι μια από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες με τίτλο “Βrooklynvegan.com” έβαλε σε λειτουργία τον μηχανισμό της Google για τις μεταφράσεις και έτσι διαπίστωσε ότι «πράγματι η αιτία του θανάτου του Μάικλ Χαλκιά ήταν ο κορωνοϊός».

Το σχόλιο αυτό δεν έχει σκοπό να προβάλλει το έργο των «Αναμνήσεων». Αυτό το κρίνουν σε καθημερινή βάση οι αναγνώστες.

Δυστυχώς, αυτήν την πολύ (δύσκολη) περίοδο που διανύουμε, κλεισμένοι οι πιο πολλοί στα σπίτια μας, οι περισσότερες ειδήσεις αφορούν τα θύματα από την διάδοση του κορωνοϊού. Είναι όμως κι αυτό ένα από τα καθήκοντα του δημοσιογράφου, καθώς πολλά από τα θύματα είναι άτομα που μέχρι χθες είχαν κάποια ιδιαίτερη θέση στην παροικία μας

Γιατροί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και παραγωγοί, ιερείς και ιεροψάλτες, πρόεδροι κοινοτήτων. Άνθρωποι που σημάδεψαν με το έργο τους την ζωή της Ομογένειας. Κι όμως συχνά η αναμετάδοση μιας είδησης δεν γίνεται όπως αν την κάνεις μέσα από το Facebook.

Γίνεται πιο εύκολα, με μια απλή αντιγραφή, χωρίς καμία αναφορά, για να μην έχει ο χρήστης και καμιά υποχρέωση. Βλέπει δηλαδή από βραδύς την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» και αν δεν έχει ο ίδιος την είδηση για το μέσο στο οποίο γράφει, την “αναμεταδίδει” χωρίς να αναφέρει την πηγή.

Έχουμε στοιχεία για όποιον επιθυμεί λεπτομέρειες και ασφαλώς θα τα αναφέρουμε εφόσον το σύστημα της υφαρπαγής, εξακολουθήσει.

Προς το παρόν πρέπει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες των «Αναμνήσεων» ότι συμπληρώνονται δυο χρόνια από την ημέρα που δημιουργήθηκαν οι «Αναμνήσεις»”.

Πολλά άλλαξαν σε αυτά τα δύο χρόνια και όπως όλοι πιστεύουν πολλά περισσότερα θα αλλάξουν στις ζωές μας. Ευελπιστούμε ότι σε κάθε αλλαγή θα δώσουμε το παρών και θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις εδώ και στην Ελλάδα.

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.