Πιο εύκολο από ποτέ το έργο των έφιππων αστυνομικών στο Σέντραλ Παρκ στο Μανχάταν

0
131
Οι έφοιποι αστυνομικοί ενώ διέρχονται την ιστορική γέφυρα του Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πληθάκη - Παπαγερμανού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πιο εύκολο από ποτέ είναι το έργο των έφιππων αστυνομικών που επιθεωρούν το Σέντραλ Παρκ, έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες του Μανχάταν. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εγκλεισμό που έχει επιβληθεί στους Νεοϋρκέζους από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακόμη και οι νεότεροι που βγαίνουν στο πάρκο τηρούν τις αποστάσεις και ουδείς δεν τολμά να διακόψει τη νεκρική σιωπή που επικρατεί στο Μανχάταν και στις άλλες κομητείες του Δήμου της Νέας Υόρκης, όπου θρηνήσαμε πάνω από είκοσι χιλιάδες συμπολίτες. Αν και πέρασαν πάνω από επτά εβδομάδες από τον εγκλεισμό, εν τούτοις καθημερινά θρηνούμε πάνω από 250 συμπολίτες και η επιστροφή στην κανονικότητα προς το παρόν μοιάζει με «όνειρο απατηλό» που λέει και το άσμα

Η Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού σε μια selfi με τους έφοιπους αστυνομικούς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ίρις Πληθάκη – Παπαγερμανού.

Ο φακός των «Αναμνήσεων» αποθανάτισε την κίνηση των εφίππων αστυνομικών την ώρα που διέρχονταν επί της γέφυρας πεζών γνωστή ως «Bank Rock Bridge», «Oak Bridge» είτε και  «Cabinet Bridge».

Η γέφυρα αυτή είναι μια από τις αρχαιότερες και όπως αναφέρεται στο ιστορικό του Σέντραλ Πάρκ ανεγέρθηκε το 1860 από τον Calvert Vaux και είναι φτιαγμένη από σίδερο και ξύλο.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.