Η AHEPA θρηνεί για τον διακεκριμένο ομογενή γιατρό που ηττήθηκε από τον κορωνοϊό

  0
  Ο διακεκριμένος ομογενής γιατρός Δρ. Βαγγέλης Πατσάλης Dr. Angelo Nick Patsalis.

  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας των Οικογενειακών Γιατρών του Μίσιγκαν (Michigan Academy of Family Physicians ) και συνάμα πρώην αντιπρόεδρος της κοινότητας της Γέννησης της Θεοτόκου στο Plymouth του Μίσιγκαν, Δρ. Βαγγέλης Πατσάλης του Νίκου (Angelo Nick Patsalis) το βράδυ της Δευτέρας 6ης Απριλίου 2020 ηττήθηκε από τον κορωνοϊό.

  Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Βαγγέλη Πατσάλη και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η AHEPA θρηνεί για τον θάνατο ενός εκλεκτού μέλους και στελέχους του 506ου Τμήματος της οργάνωσης και συνάμα ηγέτη της κοινότητας της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Ο Βαγγέλης ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού και ανήκει στον μακρύ κατάλογο των γιατρών και των νοσηλευτών που έχασαν την μάχη με την πανδημία».

  O πρόεδρος της Ακαδημίας «Michigan Academy of Family Physicians» Δρ. Mark Hamed εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του διακεκριμένου γιατρού και πρώην προέδρου και τόνισε ότι υπηρέτησε με πάθος την Ακαδημία και ότι το 2008 και 209 εκλέχτηκε πρόεδρός της.

  Ο ομογενής γιατρός Βαγγέλης Πατσάλης.

  Παράλληλα τόνισε ότι ήταν πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος «Family Medicine Foundation of Michigan» και μέχρι και τον θάνατό του παρέμεινε μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.,

  Ο Βαγγέλης Πατσάλης γεννήθηκε το 1956 στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν και αποφοίτησε από το Wayne State University και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανε την ειδίκευση του σαν οικογενειακός γιατρός στο νοσοκομείο Henry Ford στο Detroit. Διέμενε στη Livonia και δουλεψε στο St Clair Shores, Canton και Detroit.

  Ο αείμνηστος ήταν ένας εξαιρετικός οικογενειακός γιατρός, ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στους ασθενείς του που τον θυμούνται όλοι με αγάπη.

  Ήταν για πολλά χρόνια μέλος του συμβουλίου της Ακαδημίας Οικογενειακών Ιατρών του Michigan και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ακαδημίας. Έχαιρε του σεβασμού των συναδέλφων του και του θαυμασμό των φοιτητών της ιατρικής και των ειδικευομένων που είχαν την τύχη να τον έχουν καθηγητή.

  Ο Βαγγέλης Πατσαλης ήταν δραστήριο και αξιόλογο μέλος της Ελληνοαμερικανης κοινότητας, Αδελφός στο Τμήμα του Αιγαίου της AHEPA και αντιπρόεδρος του συμβουλίου των επίτροπων στην Ελληνική Ορθόδοξή Εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου στο Plymouth, Michigan. Ήταν επίσης ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος και αγαπούσε πολύ τα ταξίδια.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την αρραβωνιαστικιά του Denise Bargon, την κόρη της Alice και την εγγονή της Qiana, τους γονείς του Ευαγγελία και Νίκο Πατσάλη, τις θείες, τα ξαδέλφια του και τις οικογένειες τους στο Detroit, στην Arizona και στην Ελλάδα, τις βαφτισιμιές του, και τους πολλούς του φίλους στην αγαπημένη του Πλαστά, στην Αθήνα, στα Γιάννενα, στη Ρόδο, στη Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας και ΗΠΑ.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.