Ελένη Σαββίδη – Helen Savidis (1939 – 2019)

  0

  Η Ελένη Σαββίδη, το γένος Μαγκαφά, (Helen Savidis) την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

  Η σορός της το απόγευμα της Κυριακής, 6 Ιανουαρίου 2019, από τις 2.00 – 5.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, NY, 11105.

  H νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Δευτέρας, 7 Ιανουαρίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, NY, 11105.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στη διεύθυνση 72-02 Astoria Boulevard, East Elmhurst, N.Y., 11370.

  Ο θάνατός της καταλυπεί την μονάκριβη κόρη της, Ευαγγελία Μπουρούς, τα εγγόνια Ελένη, Βαγγέλη και Σοφία Μπουρούς, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Η αείμνηστη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι αείμνηστοι γονείς της Νικόλαος Μαγκαφάς και Κωνσταντίνα το γένος Νάκου έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά τον Θεόδωρο, τον Αναστάσιο, τον Κωνσταντίνο και την Ελένη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Το 1964 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Αθανάσιο Σαββίδη και μετά από έναν περίπου χρόνο ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Το ζεύγος εγκαταστάθηκε στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια και μετά από λίγους μήνες έφεραν στον κόσμο την μονάκριβη κόρη τους, την Ευαγγελία.

  Τη γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και της παρείχαν τη δυνατότητα να αποφοιτήσει από το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Η Ευαγγελία είναι απόφοιτη του Κολεγίου του Κουίνς (Queens College) και είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της Νέας Υόρκης.

  Η εκλιπούσα ήταν εργασιομανής και έκανε διάφορες δουλειές ούτως ώστε να δώσει τη δυνατότητα στην κόρη της να σπουδάσει.

  Ήταν γενναιόδωρη, φιλόξενη, μεγαλόψυχη και πάνω από όλα στοργική μητέρα και γιαγιά.

  Αιωνία της η μνήμη.  

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.