ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2018 γιόρτασε με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια. Τόσο ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, όσο και ο ναός των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς είχαν πλημμυρίσει από πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην όχθη του ποταμού East River για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων. Οι ομογενείς που εκκλησιάστηκαν στο ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου σχημάτισαν πομπή και με την εικόνα των Θεοφανείων και τα λάβαρα, τους ιερείς και τους ιεροψάλτες έψελναν ύμνους καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από την Οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου (33η Οδός) μέχρι και τη συμβολή της 21ης Λεωφόρου και της Shore Blvd.

Εκεί τους περίμεναν οι ομογενείς που είχαν εκκλησιαστεί στον Καθεδρικό Ναό, καθώς επίσης και ομογενείς από άλλες περιοχές του Κουίνς.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=blBMOdE8_Ak” width= https=”yes”]

Στο μικρό κόλπο που σχηματίζει το ποτάμι απαγορεύεται η κολύμβηση και όπως και τα προηγούμενα χρόνια η κατάδυση του Σταυρού γίνεται με σχοινί και μάλιστα ο ιερέας ρίχνει το Σταυρό τρεις φορές.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Σταυρού ευχήθηκε στους ομογενείς καλή χρονιά και «ο Θεός μαζί σας» και οι ομογενείς απάντησαν «Και μαζί σας».

Παρά το τσουχτερό κρύο οι ομογενείς περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την εικόνα των Θεοφανείων και να ασπαστούν τον Τίμιο Σταυρό.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.