Φώφη Γεννηματά: «Να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι απόδημοι Έλληνες»

0
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Φωτογραφία: https://www.pagenews.gr/

Φώφη Γεννηματά: «Δύναμή μας είναι οι επιστήμονές μας που διαπρέπουν, είναι οι επιχειρηματίες της Διασποράς, όλοι αυτοί που μπορούν να παρέμβουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε τηλεδιάσκεψη με 150 στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της συγκρότησης του Δικτύου Απόδημου Ελληνισμού, συμμετείχε το απόγευμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Εκεί που εμείς κτίζαμε, η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας γκρεμίζει. Υποβάθμισε τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, του μοναδικού κυβερνητικού φορέα που έχει αποκλειστική σχέση με την ομογένεια. Μάλιστα, παρόλο που ακόμα δεν ψηφίστηκε ο κανονισμός του ΥΠΕΞ, λειτουργεί ήδη από τον Αύγουστο η μια συντμημένη Γραμματεία της Δημόσιας Διπλωματίας και του Απόδημου Ελληνισμού», σημείωσε απευθυνόμενη στους ομογενείς.

Παράλληλα είπε:

«Δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς. Παίρνουμε και σε αυτό το θέμα την κατάσταση στα χέρια μας. Συγκροτούμε το δίκτυο μας. Το δίκτυο των ανθρώπων που πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής. Επεξεργαζόμαστε τις πολιτικές μας. Ανοίγουμε το διάλογο με όλους τους ομογενείς μας. Διεκδικούμε τις βέλτιστες λύσεις, αυτές που αξίζουν στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά έχουν πάντα την Ελλάδα στην καρδιά τους. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί ως Έλληνες πατριώτες για να έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και τον Ελληνισμό». svg%3E

Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έθεσε συγκεκριμένους στόχους για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Απόδημους Έλληνες και αφορούν στην ψήφο των Απόδημων όπου κύριο ζήτημα είναι η προετοιμασία για τη μαζική συμμετοχή τους. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση του νόμου ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι απόδημοι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια και για την εκλογή συγκεκριμένου αριθμού απόδημων βουλευτών. Δεν παραγνωρίζουμε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού, αναγκαίου για τον αυξημένο αριθμό των ψήφων, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα», ανέφερε.

Αναφορικά με την ενεργοποίηση των αποδήμων στελεχών του ΚΙΝΑΛ στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και στους φορείς της ομογένειας τόνισε: «Δύναμή μας είναι οι Έλληνες βουλευτές και άλλοι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο, δύναμή μας είναι οι επιστήμονές μας που διαπρέπουν, είναι οι επιχειρηματίες της Διασποράς, όλοι αυτοί που μπορούν να παρέμβουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η δύναμή μας, είστε εσείς οι ίδιοι. Πιστεύω ότι αυτό το παράδειγμα πρέπει να το ακολουθήσουν όλοι. Γιατί πρέπει όλοι να λειτουργείτε ως πολιτικά υποκείμενα όχι μόνο όσον αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα σας. Να έχετε τη δύναμη του δικαιώματος της ψήφου, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, και τότε θα μπορείτε να είστε υπολογίσιμη δύναμη στη χώρα που ζείτε».

Πηγή: https://www.pagenews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.