Ελληνίδα σοπράνο τραγούδησε στη Νέα Υόρκη για τις γυναίκες της Ελληνικής Επανάστασης

0
125
Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://www.protothema.gr/) Με τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπησε την Ελλάδα η διακεκριμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, από την ελληνοαμερική ένωση ΑΧΕΠΑ, με αφορμή την ιστορική επέτειο της θυσίας των γυναικών από το Σούλι με τον περίφημο Χορό του Ζαλόγγου. Θέμα της συζήτησης ήταν «Η συμβολή των Γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση του ’21».

Σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με την Νέα Υόρκη η καταξιωμένη λυρική τραγουδίστρια, προσκεκλημένη του Προέδρου του  EMBCA Λου Κάτσος, ερμήνευσε ακαπέλα, συνοδευόμενη μόνον από παραδοσιακά κρουστά ζίλια, τις «Σουλιώτισσες» αλλά και το αμερικανικό εμβληματικό  γκόσπελ κομμάτι «Battle Hymn of the Republic» προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Στο διαδικτυακό πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων η εκπρόσωπος του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλόνεϊ, η αντιπρόεδρος του EMΒCA Μαρίνα Μπελέχρη- Καζόρια, η ιστορικός Ελένη Ανγκελομάτις – Τζουγκαράκις, η καθηγήτρια στο  πανεπιστήμιο Γέιλ Μαρία Καλιάμπρου, και η επίσης ιστορικός Μορύν Κόνορς- Σαντέλη.

Τα τελευταία χρόνια η Αναστασία Ζαννή έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δράση στο εξωτερικό και ιδιαίτέρως στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού κύρους και προβολής ενώ έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα θερμή σχέση με την ομογένεια της διασποράς και τους επίσημους φορείς της.

Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο ιστορικό θέατρο Κάρνεγκι Χολ στο Μανχάταν, έχει τραγουδήσει προς τιμήν του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον και της εκπροσώπου του Κονγκρέσου στο Λευκό Οίκο, Κάρολιν Μαλονέι, αλλά και στην τελετή βράβευσης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.