Αισιόδοξος για την νέα σεζόν o νέος προϊστάμενος ΕΟΤ ΗΠΑ και Καναδά Κωνσταντίνος Χαροκόπος

0
Ο νέος προϊστάμενος του γραφείου της ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αισιόδοξος για τη νέα τουριστική σεζόν στην γενέτειρα εμφανίστηκε ο νέος Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον Πάνο Σατζόγλου, ιδρυτή και παραγωγό της διαδικτυακής τηλεοπτικής πλατφόρμας Hellenic DNA, Inc. (www.hellenicdna.com)

Η συνέντευξη έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη για το πλήρες άνοιγμα της τουριστικής αγορά της γενέτειρας στις 14 Μαϊου 2021 και ο κ. Χαροκόπος επεσήμανε ότι η αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος σχετίζεται με τα μέτρα που έχει λάβει η γενέτειρα για την χαλιναγώγηση της πανδημίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν χαράξει και ο δεύτερος σχετίζεται με την  επιδημιολογική κατάσταση των ΗΠΑ και κυρίως με την πρόοδο των εμβολιασμών και την γενικότερη προσδοκία της επιστροφής στην κανονικότητα μέχρι και την Εορτή της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

Ο κ. Χαροκόπος επεσήμανε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πέντε καλύτερους προορισμούς των Αμερικανών τουριστών και ότι η έναρξη των απ’ ευθείας πτήσεων θα αλλάξει τα δεδομένα και θα ενισχύσει το ρεύμα των ομογενών και Αμερικανών τουριστών προς την Αθήνα και τους άλλους προορισμούς.

Ομογενείς τουριστικοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες με τους οποίους συνομιλήσαμε επεσήμαναν ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, άλλο τόσο αυξάνεται η ζήτηση για ενδοαμερικανικούς και υπερατλαντικούς προορισμούς.

Παράλληλα τόνισαν ότι πολλοί ομογενείς έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους για την Ελλάδα, διότι οι αεροπορικές εταιρείες τους παρέχουν την δυνατότητα να ακυρώσουν είτε να αναβάλλουν χωρίς επιβαρύνσεις τα εισιτήριά τους.

Καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση των Ελληνοαμερικανών και Αμερικανών τουριστών  έχει παίξει η απόφαση της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών να διοργανώσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου το 99ου Συνεδρίου στην Αθήνα.

Το Ελληνικό Κογκρέσο έχει προγραμματίσει συνδιάσκεψη στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τόσο η AHEPA, όσο και το Ελληνικό Κογκρέσο συμβάλλουν στην προώθηση του συνεδριακού και περιηγητικού τουρισμού.

Πολλοί από τους ομογενείς που είχαν προγραμματίσει τα μυστήρια του γάμου στην Ελλάδα το 2020 και οι οποίοι υποχρεώθηκαν να τα αναβάλλουν έχουν ήδη προχωρήσει στο προγραμματισμό για τον ερχόμενο Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η τέλεση των μυστήριων γάμων των Ελληνοαμερικανών στην γενέτειρα έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα διότι παρέχει την δυνατότητα σε Αμερικανούς συγγενείς και φίλους των νεονύμφων να επισκεφθούν για πρώτη φορά την Ελλάδα.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.