Επιστολή στον εκδότη: Το ανόητο και χαμένο από χέρι παιχνίδι εξουσίας που λαμβάνει χώρα στην Ομοσπονδία

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Αχιλλέας Λυγγέρας, Κώστας Μάστορας και Γιώργος Αλμυρούδης. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Αξιότιμε, κ. εκδότη,

Τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι καλή τη πίστει με τα της Ομοσπονδίας. Από την φύση μου δεν τα παρατάω ποτέ, αλλά ίσως τελικά να πρόκειται για χάσιμο του δημιουργικού μου χρόνου, εξ αιτίας συγκεκριμένων διπρόσωπων, αναποτελεσματικών και αδιάλλακτων καρεκλοκένταυρων παραγόντων “χαμηλού ειδικού βάρους”, αμφοτέρων των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας, που έχουν προσωπικές ατζέντες, τεράστιο πρόβλημα ακοής διαφορετικών απόψεων και εμμονική έχθρα μεταξύ τους. Άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα σκέφτονται και άλλα κάνουν.

Εννοείται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο κύριος Βασίλειος Σταθάκος, που όντως είναι ένας χαρισματικός ηγέτης υψηλών προδιαγραφών, και μερικοί άλλοι αξιοπρεπέστατοι παράγοντες αμφοτέρων φύλων, των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας.

Όλοι τους οι παραπάνω, χώρια τις εξαιρέσεις, μου θυμίζουν τα νωχελικά τσομπανόσκυλα ενός κοπαδιού προβάτων, που μόλις βλέπουν τον τσομπάνη με την γκλίτσα να έρχεται σηκώνονται σούζα, αλλά που πλέον δεν μπορούν να το προστατεύσουν και οι λύκοι το πετσοκόβουν. Ο δε τσομπάνης μη έχοντας άλλη λογική επιλογή προσθέτει στο κοπάδι μερικά νέα τσομπανόσκυλα, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Οι λύκοι πάλι τρώνε τα πρόβατα στο μαντρί.

Ο τσομπάνης αρχίζει τώρα να ρωτάει τους συνανθρώπους του πως να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα. Τελικά ένας συγχωριανός του δίνει την λύση. Βάλε να φυλάξουν το κοπάδι μόνο νέα τσομπανόσκυλα και απέσυρε όλα τα παλιά που έχεις. Ο τσομπάνης το έπραξε και το πρόβλημα λύθηκε άμεσα. Μετά το κατάλαβε πως τα νέα τσομπανόσκυλα μάθαιναν γρήγορα από τα παλιά να είναι νωχελικά και ως εκ τούτου άφηναν και αυτά τους λύκους να κατασπαράζουν το κοπάδι αμαχητί.

Το ίδιο συμβαίνει στην κατακόρυφα φθίνουσα Ομοσπονδία. Αν δεν γίνει η εξυγίανση της με την ολική αντικατάσταση των ανακυκλωμένων “δίποδων νωχελικών τσομπανόσκυλων της”, μιλώντας μεταφορικά, με νέα, εδώ και τώρα, στο τέλος δεν θα υπάρχει Ομοσπονδία ούτε για δείγμα. Θα την έχουν φάει ολόκληρη οι λύκοι. Ακόμη και το μεδούλι της.

Με δυο λόγια, μιλάμε για ένα ανόητο και χαμένο από χέρι παιχνίδι εξουσίας που λαμβάνει χώρα στην Ομοσπονδία, με πρωταγωνιστές τα ίδια ανακυκλωμένα άτομα, που την οδήγησαν στην σημερινή της κατάντια και με την ευθύνη που τους αναλογεί.

Όλοι τους αυτοί είναι μόνο για το θέα Αθήναι, παίζοντας το επικοινωνιακό τους παιχνίδι αυτοπροβολής με τέλεια υποκριτική τεχνική, ως οι δήθεν de facto πατριώτες ηγέτες της Ομογένειάς μας, με τις φανταχτερές κορδέλες φορεμένες χιαστή πάνω από τα άδεια κοστούμια τους, κατά την διάρκεια των ετήσιων παρελάσεων. Όσο για το πόσο ελάχιστοι από αυτούς είναι βετεράνοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ουδείς λόγος.

Πάμε τώρα παρακάτω στο καυτό δια ταύτα της πρόσφατης συνάντησης των αντιμαχόμενων πλευρών της Ομοσπονδίας στην Αρχιεπισκοπή μας, με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για να βρεθεί η λύση με την παρέμβαση του στο τεράστιο πρόβλημα της. Αντ’ αυτής βρέθηκε μόνο η επιβληθείσα εκ των άνωθεν λύση της οργάνωσης της παρέλασης, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κύριο Τζον Κατσιματίδη.

Προσωπικά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να ηγηθεί σε ατομικό επίπεδο και υπό την τυπική εποπτεία της Ομοσπονδίας, την οργάνωση της παρέλασης ο εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας κ. Τζον Κατσιματίδης, που παρεμπιμτώντως και μπράβο του, είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος χορηγός των ετήσιων παρελάσεων της Ομοσπονδίας στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Η ηγεσία της οργάνωσης της παρέλασης αναμφίβολα του αξίζει και κατά προτίμηση της Ομογένειας μας χωρίς την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Άλλο πράγμα η πολιτιστική οντότητα Ομοσπονδία και άλλο πράγμα η θρησκευτική οντότητα Αρχιεπισκοπή. Ας τις αφήσουμε ως έχουν. Χώρια και αγαπημένες.

Κλείνοντας, αμφότερες οι αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας είχαν ήδη προειδοποιηθεί εγκαίρως, ότι η βελούδινη υφαρπαγή της παρέλασης από την Αρχιεπισκοπή ήταν προ των πυλών τους. Όπως και έγινε εξ αιτίας της έλλειψης σύμπνοιας και ικανότητας που τους διακρίνει, για να οργανώσουν ενωμένοι την παρέλαση από μόνοι τους.

Μετ’ εκτιμήσεως Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Η Ομοσπονδια ΟΦΕΙΛΕΙ:
    Να κανει τον οικονομικο ελεγχο των ετων 2020 και 2021, να προβει σε επιβεβαιωση των εγγεγραμμενων μελων της και να προκηρυξει εκλογες για το διοικητικο Συμβουλιο της για το 2021-22 που θα οργανωσει την παρελαση στην 5 Λεωφορο για την 25 Μαρτιου.
    Με καλη θεληση, ολα αυτα ειναι επιτευκτα εντος μηνος και ολοι οι Ομογενεις θα το επαινεσουμε!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.