Με πλήρως εμβολιασμένους το πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Τάιμς Σκουέρ

0
Οι διαφημιστικές πινακίδες για τους ήρωες της πρώτης γραμμής στην Πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στο Μανχάταν. Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) Η Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης θα γεμίσει και πάλι με νέους, κι όχι μόνο, έτοιμους να ξεφαντώσουν για την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μπιλ ντε Μπλάζιο, όμως μονάχα εάν είναι εμβολιασμένοι πλήρως κατά της covid-19.

Πέρυσι, η πανδημία επέτρεψε μονάχα σε έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, μεταξύ αυτών εργαζομένων της πρώτης γραμμής, να παραστούν στη γιορτή και να ζήσουν από κοντά την πτώση της θρυλικής μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με την οποία σηματοδοτείται η έλευση του νέου έτους.

«Μπορούμε επιτέλους να ξανασυναντηθούμε», είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μπλάζιο, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την ανάκαμψη της πόλης της Νέας Υόρκης, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο δυσκολιών από την πανδημία.

«Θα είναι φανταστικά, θα είναι μια χαρά για αυτήν την πόλη».

Σε όσους επισκέπτονται την περιοχή θα ζητηθεί να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού και μια έγκυρη ταυτότητα, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο.

Σημεία ασφαλείας θα στηθούν για να ελέγχονται τα έγγραφα όσων επιθυμούν να εισέλθουν στην Τάιμς Σκουέρ για τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Θα ζητάμε από τους θεατές από την ηλικία των πέντε ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», είπε ο Τομ Χάρις, πρόεδρος της ένωσης Times Square Alliance.

«Εάν δεν μπορείτε να εμβολιαστείτε λόγω μιας αδυναμίας, θα ζητήσουμε ένα έγγραφο αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών».

Η χρήση της μάσκας θα απαιτείται για όσους αδυνατούν να εμβολιαστούν, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.