Επιστολή στον εκδότη: Αντιαμερικανισμός εν δράσει…

2
Η κίνηση στο αεροδρόμιο.

Γεια σου «Αμερικάνε» ο ειρωνικός χαιρετισμός ενός μη γέννημα θρέμμα συγχωριανού μου, που μου την είπε πρόσφατα με αυτό τον τρόπο, κατά την ώρα του πρωινού καφέ σε τοπική καφετέρια, προφανώς για να επιβεβαιώσει την αυταπάτη της κίβδηλης υπεροψίας του. Τον ρώτησα αν είναι Νικιώτης. Δεν μου απάντησε. Τον ξαναρώτησα αν είναι «σώγαμπρος» και τίνος κορίτσι παντρεύτηκε. Κόκαλο ο τύπος. Ήθελε δεν ήθελε μαζεύτηκε γιατί κατάλαβε ότι δεν τον έπαιρνε.

Μετά από λίγο κάθησε στην διπλανή παρέα μια άλλη «περιθωριοποιημένη σκνίπα» με πολλά ανικανοποίητα θέλω ως φαίνεται και άρχισε εξ επί τούτου να κάνει με περίσσιο στόμφο «αντιαμερικανικό κήρυγμα» για να προκαλέσει την αντίδραση μου. Δεν έπεσα στην παγίδα του και προτίμησα να φύγω, αντί να τον κολλήσω χαλκομανία στον τοίχο, γιατί απλά δεν είμαι εκπρόσωπος της Αμερικής για να απολογηθώ για τα τεράστια και κοστοβόρα σε αίμα και χρήμα εθνικά της λάθη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέχομαι την κάθε «περιθωριοποιημένη σκνίπα» να με χαλάει την πάντα αισιόδοξη διάθεση μου, βρίζοντας την δεύτερη πατρίδα μου Αμερική εν τη παρουσία μου και ειδικά στην παρούσα συγκυρία που μας βάζουν καθημερινό βύσμα οι Τούρκοι και χρειαζόμαστε την βοήθεια της ως σύμμαχό μας περισσότερο από ποτέ.

Μήπως τελικά η Ομογένεια μας στην Αμερική κάνει λάθος που φυλάει Θερμοπύλες; Δεν νομίζω και ευτυχώς που ο αγώνας που κάνουμε, ο καθένας μας ξεχωριστά, για την διαφύλαξη της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας μας, δεν πτοείται από αντιαμερικανικές «περιθωριοποιημένες σκνίπες».

Κλείνοντας, ειλικρινά λυπάμαι που αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς «σώγαμπρος» και «περιθωριοποιημένες σκνίπες» προς γνώση και συμμόρφωση τους. Δυστυχώς μόνο με αυτή την αιχμηρή γλώσσα καταλαβαίνουν αυτοί. Στις δυο μήνες μέχρι τώρα που βρίσκομαι για διακοπές στην Ελλάδα μας με την σύζυγο μου Κατερίνα, συνάντησα πολλές τέτοιες «περιθωριοποιημένες σκνίπες», που παρεμπιπτόντως μας περνούν για αφελέστατα Αμερικανάκια!

Για αυτούς τους Συνέλληνες φταίει η Αμερική για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο. Ακόμη και για τα ανεκπλήρωτα όνειρα τους! Τα δέοντα από την πανέμορφη Ελλάδα με τα απείρου κάλλους νησιά της.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία της επιστολής

Μετ’ εκτιμήσεως Αχιλλέας Λυγγέρας,

Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

-Advertisement-

2 COMMENTS

 1. Ας υπενθυμιζουμε στους Ελλαδιτες οτι το σχεδιο Μαρσαλ εσωσε την Ελλαδα απο την υποδουλωση τους στον κομμουνισμο και ανασυγκροτησε την Ελλαδα και οι Ελληνες Ομογενεις της Αμερικης εκτισαν νοσοκομεια , εκκλησιες, σχολεια, ιδρυματα στην Ελλαδα για τα οποια οι Ελλαδιτες θα πρεπει να ειναι ευγνωμονες!

 2. Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν
  και αυτό ισχύει για αμφότερα τα
  στρατόπεδα……
  Ισχύει και το ουδείς αναμάρτητος αλλά μεταξύ
  των αμαρτωλών υπάρχουν και εκείνοι που
  ξεπέρασαν την κλίμακα ….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.