Αιμίλιος Χρήστου – Emilios Christou (1945 – 2018)

  0

  Ο Αιμίλιος Χρήστου (Emilios Christou) τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία73 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Δεκεμβρίου 2018, από τις 3.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο γραφείο τελετών «A.K. Macagna Funeral Home» στη διεύθυνση 495 Anderson Avenue Cliffside Park, N.J.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. στον ιερό ναό της Αναλήψεως στη διεύθυνση 101 Anderson Ave, Fairview, NJ 07022.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «George Washington Memorial Park Mausoleum» στο Παράμους της Νέας Ιερσέης.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Αθηνά το γένος Ιωάννου, τα παιδιά Πέτρο (Peter) και Tara Χρήστου, Αγγελική (Angela) και Ιωάννη Χατζόπουλο (John Chatzopoulos), τα εγγόνια Antonio, Panagiotis και Athina, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1945 στην Αθήνα. Οι αείμνηστοι γονείς του Πέτρος και Κλεοπάτρα έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά και συγκεκριμένα τους Φρόσω, Τιμολέων, Φωτεινή, Αναστασία, Αιμίλιο και Πετρούλα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο Αιμίλιος ήταν ο τελευταίος εν ζωή.

  Ο μεγαλύτερος αδελφός του Τιμολέων άνοιξε το δρόμο για την Αμερική και ο Αιμίλιος ήρθε το 1971. Εργάστηκε σκληρά και με το επιχειρηματικό διαμόνιο κατάφερε να αποκτήσει την δική του επιχείρηση. Πρόκειται για το στεγνοκαθαριστήριο  «Ridgefield Cleaning Center» στο Ridgefield της Νέας Ιερσέης το οποίο το άνοιξε την 1η Απριλίου 1978 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να το καταστήσει προορισμό για τους ομογενείς της περιοχής.

  Στις 28 Σεπτεμβρίου 1975 επέστρεψε στην Αθήνα και χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Αθηνά το γένος Ιωάννου.

  Μετά το γαμήλιο ταξίδι επέστρεψαν στη Νέα Ιερσέη και τα πρώτα χρόνια διέμεναν στο Χάκενσακ και μετά από μερικά χρόνια μετακόμισαν στο Ρίτζφιλντ της Νέας Ιερσέης, όπου διατηρούσαν και την επιχείρησή τους.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, τον Πέτρο και την Αγγελική. Τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και τους παρείχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια. Ο Πέτρος σπούδασε Ψυχολογία, ενώ η Αγγελική έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές και κατέχει πτυχία βιολογίας και ιατρικών επιστημών και διπλό μάστερ στις επιστήμες και στις τέχνες.

  Ο Πέτρος είναι νυμφευμένος με την Tara, ενώ η Αγγελική είναι νυμφευμένη με τον Ιωάννη Χατζόπουλο.

  Η Αγγελική και ο Ιωάννης διαμένουν στο Royal Oak του Μίσιγκαν και έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Αντώνη, που είναι 19 ετών, τον Παναγιώτη που είναι τριών ετών και την Αθηνά που είναι 18 μηνών.

  Ο Αιμίλιος ήταν χαρισματικός, ενάρετος, μεγαλόκαρδος και διακρινόταν για την ευσπλαχνία και τη γενναιοδωρία του. Η ευσέβειά του και η αγάπη του για την Ελλάδα τον ώθησε να ενταχτεί στους κόλπους της ελληνοπρεπούς κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης και να εμπιστευτεί την παιδεία των παιδιών στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο.

  Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χρήστος Παππάς, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για το θάνατο του Αιμιλίου και εξήρε την προσφορά του στην κοινότητα και στους ομογενειακούς φορείς της Νέας Ιερσέης και όχι μόνο.

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.