Εμφύλιος στην οικογένεια Αγγελόπουλου: Θεόδωρος κατά πάντων με φόντο εκπλειστηριαζόμενα ακίνητα

0
Θόδωρος Αγγελόπουλος – Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος – Γέλη Παπαγιαννοπούλου.

Με φόντο ιδιοκτησίες στο Ψυχικό και στην Ηρώδου Αττικού επανέρχεται στο προσκήνιο ο εμφύλιος στην οικογένεια Αγγελόπουλου, με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο να στρέφεται αυτή τη φορά κατά πάντων.

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ζητά το ποσό των περίπου 9.7 εκατομμυρίων ευρώ από τα παιδιά του αδελφού του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργο, από τη δεύτερη σύζυγό του, Γέλη (Ευανθία) Παπαγιαννοπούλου και την κόρη της, Κατερίνα Πετροπούλου.

Θυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, που έφυγε από τη ζωή πέρσι, παντρεύτηκε τη Γέλη Παπαγιαννοπούλου το 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, γόνο μίας από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες της Πελοποννήσου και ιδρύτρια της «Επιστροφής», οργάνωση για την απεξάρτηση τοξικομανών.

Τα δύο αδέλφια, «γόνοι» της επιχειρηματικής δυναστείας έχουν εμπλακεί σε ένα δικαστικό αγώνα, που μετρά περισσότερο από τρεις δεκαετίες, με τις σχέσεις τους να «υποτροπιάζουν» από τον γάμο του κατά δύο χρόνια μεγαλύτερου, Θόδωρου, με τη Γιάννα Δασκαλάκη. Την «παράδοση» συνέχισαν οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, με αφορμή το ναυάγιο της διάσωσης της Χαλυβουργικής, και αποκορυφώθηκε με την αίτηση των δύο αδελφών εναντίον του πατέρα τους. Οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι δεν διέθετε τη διαύγεια να διαχειρίζεται την περιουσία, ζητώντας μάλιστα να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης στη θέση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Στράφηκαν και εναντίον της τελευταίας συζύγου του πατέρα τους, Γέλη, ισχυριζόμενοι ότι τα κεφάλαια που θα μπορούσαν να διατεθούν για τη διάσωση της ιστορικής βιομηχανίας «διοχετεύονταν με κάθε είδους μεθόδευση» στην ίδια.

Το νέο επεισόδιο της οικογενειακής διαμάχης είχε προγραμματιστεί να παιχτεί στις 9 Δεκεμβρίου, χωρίς, να είναι σίγουρο ότι δεν θα ανατραπούν τα δεδομένα. Αυτή είναι, πάντως, η ημερομηνία για την οποία ορίστηκε να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων των διαδόχων Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, με το ποσό απαίτησης να αφορά σε 9,7 εκατ. ευρώ και σε όλα τα έξοδα της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τέλους του πλειστηριασμού, καθώς και τόκων και εξόδων.

Τα ακίνητα που κατασχέθηκαν

Σε ό,τι αφορά τα κατασχεθέντα ακίνητα σε Ψυχικό, Αθήνα και Χαλάνδρι (στους τίτλους κτήσης των οποίων υπάρχει πιστοποιητικό περί μη αποποιήσεως του κληρονομικού δικαιώματος αναφορικά με την κληρονομιά του αποβιώσαντος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου), σε αυτά περιλαμβάνεται

Το ήμισυ αδιαιρέτου της οριζόντιας ιδιοκτησίας – αποθήκης του υπογείου πολυκατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, στην οδό Δημοκρατίας 53 και Σολωμού. Πρόκειται για άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, με έκταση 1213,70 τ.μ., στα σύνορα με την Πρεσβείας της τέως Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας.

Το ήμισυ εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας – διαμερίσματος στο Παλαιό Ψυχικό, το οποίο, καταλαμβάνει χώρους στο υπόγειο, ισόγειο και το υπερυψωμένο ισόγειο πολυκατοικίας και αποτελείται από χώρο του ισογείου, ο οποίος έχει εμβαδό 93 τ.μ. αποτελείται από σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, βεστιάριο, W.C. ξένων, χώρο εσωτερικής κλίμακας και μία βεράντα, από χώρο του υπερυψωμένου ισογείου, ο οποίος έχει εμβαδόν 77 τ.μ., αποτελείται δε από 3 κοιτώνες, 2 λουτρά, οφφίς, χώρο εσωτερικής κλίμακας και 2 βεράντες, Στην οριζόντια αυτή ιδιοκτησία και τους κάθε φορά ιδιοκτήτες αυτής, ανήκει η αποκλειστική χρήση των χώρων σταθμεύσεως αυτοκινήτων του υπογείου (έχουν εμβαδόν 15 τ.μ. ο καθένας τους) και χώρων του ακαλύπτου οικοπέδου της πολυκατοικίας, που έχουν συνολική επιφάνεια 295,59 τ.μ..

Το ήμισυ εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου έκτασης 652,54 τ.μ., που βρίσκεται στο δήμο Χαλανδρίου, στη θέση «Αγία Βαρβάρα», επί της οδού Ζαν Μωρεάς.

Το ήμισυ εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.532,90 τ.μ., που βρίσκεται επίσης στο Χαλάνδρι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 82.

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην Αθήνα, επί της  Ηρώδου Αττικού 15 και η οποία έχει χτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 1.165,17 τ.μ.. Αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλλ, τουαλέττα ξένων, λουτρό, κουζίνα, οφφίς και δωμάτιο υπηρεσίας με αποχωρητήριο και ντους και από μια ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας της ίδιας πολυκατοικίας. Πρόκειται για διαμέρισμα του 6ου ορόφου σε εσοχή, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο, αποτελείται από 8 κύρια δωμάτια, 1 δωμάτιο εργασίας, δωμάτιο μπουντουάρ, χώλλ υποδοχής, και χώλλ κοιτώνων, κουζίνα, οφφίς, 2 λουτρά, 2 δωμάτια υπηρεσίας μετ’ αποχωρητηρίου και καταιωνιστήρος, έχει εξώστη τόσο στην πρόσοψη της πολυκατοικίας όσο και στην πίσω πλευρά κι έχει επιφάνεια 484 τ.μ..

Το 1/2 εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 2.058,40 τ.μ. (σύμφωνα με εμβαδομέτρηση του Κτηματολογικού Γραφείου Χαλανδρίου 2.081,00 τ.μ.) με διώροφη κατοικία στο Χαλάνδρι Αττικής, στη θέση «Καναπίτσα» ή «Αγία Βαρβάρα», επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 80.  Στο οικόπεδο υφίσταται σήμερα η προαναφερόμενη διώροφη οικία, αποτελούμενη στο υπόγειο από αποθήκη επιφανείας 40 τ.μ. και γκαράζ επιφανείας 15 τ.μ., από ισόγειο επιφάνειας 185 τ.μ., και α’ όροφο επιφάνειας 115 τ.μ..

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας της Ηρώδου Αττικού 15. Πρόκειται για διαμέρισμα του ισογείου ορόφου, αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλλ, τουαλέττα ξένων, λουτρό, κουζίνα, οφφίς και δωμάτιο υπηρεσίας με αποχωρητήριο και ντους και από μια ιδιόκτητη αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου του κοινού υπογείου των Κτιρίων Α΄ και Β΄ Συγκροτήματος Κατοικιών επί της Διαδόχου Παύλου 19 στο Ψυχικό.

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου άλλης θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου στο ίδιο συγκρότημα.

Το 1/4 εξ αδιαιρέτου οριζόντιας ιδιοκτησίας του Κτιρίου Β’, κατοικία που αποτελείται από τμήματα υπογείου, ισογείου ορόφου και δευτέρου ορόφου κι έχει συνολική επιφάνεια 228,78 τ.μ..

Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα θέσης στάθμευσης στο υπόγειο του Κτιρίου Α’ της Διαδόχου Παύλου, η οποία συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων.

Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα άλλης θέσης στάθμευσης στο υπόγειο του Κτιρίου Α’ η οποία συνορεύει γύρω – γύρω με χώρο διέλευσης αυτοκινήτων.

Η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα οριζόντιας ιδιοκτησίας – κατοικίας του Κτιρίου Α’, η οποία αποτελείται από τμήματα υπογείου, ισογείου ορόφου και πρώτου ορόφου πάνω από το ισόγειο κι έχει συνολική επιφάνεια 177,68 τ.μ..

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.