ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας το βράδυ του Σαββάτου, 15 Οκτωβρίου 2022, είχε πλημμυρίσει από τους Βορειοηπειρώτες και τους φίλους τους και στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα.

Τα διοικητικά συμβούλια του ιστορικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος» και του Γυναικείου Τμήματος «Θυγατέρες της Ηπείρου» και οι πρόεδροί τους Ευθύμιος Παπαδημήτρης και Έλλη Ρίζου αντίστοιχα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχαν βάλει ψηλότερα τον πήχη, μερίμνησαν για τις λεπτομέρειες και κατάφεραν να διοργανώσουν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίες.

Το χορευτικό του Συλλόγου ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς, ενώ το πολυφωνικό σύνολο κατάφερε να προβάλει την μουσική παράδοση της Βορείου Ηπείρου. Αμφότερα χειροκροτήθηκαν και τα βίντεο έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος των Θυγατέρων Έλλη Ρίζου και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος», κ. Δημήτρης Τσαβέγιας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσφορά των συλλόγων και συνάμα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τον ανώνυμο δωρητή που κάλυψε τα εισιτήρια του διακεκριμένου κλαρινίστα Λευτέρη Γκιώκα και του αδελφού του Παντελή που ήρθαν αποκλειστικά γι αυτή την βραδιά από την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Την προσευχή ανέπεμψε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αγίας Μαρκέλλας στο Γουάντα του Λονγκ Άϊλαντ, π. Γεώργιος Κολλιός, ο οποίος συνεχάρη τους Ηπειρώτες και τους Βορειοηπειρώτες για την αφοσίωσή τους στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευθύμιος Παπαδημήτρης μιλώντας στις “Αναμνήσεις” εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, στον ανώνυμο χορηγό, καθώς επίσης και στην Βασιλική Νάστου, η οποία προσέφερε $1.000, καθώς επίσης και όλα τα απαιτούμενα για τα τραπέζια.

Αμέσως μετά άρχισε το παραδοσιακό γλέντι. Τρεις γενιές Βορειοηπειρωτών πιάστηκαν χέρι – χέρι και το ξεφάντωμά τους ξεπέρασε τα μεσάνυχτα.

Μια από τις πολλές εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και τα γενέθλια της Σοφίας Ρίζου τα οποία τα εόρτασε με τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου.

Το χορευτικό των Βορειοηπειρωτών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το πολυφωνικό σύνολο επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Βορειοηπειρωτών και των φίλων τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. .
Η Σοφία και ο Νάκος Ρίζος με τα αδέλφια και συγγενείς ενώ τραγουδούν το πολυχρόνιο της Σοφίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Όρθιοι οι Γιώργος Μπεζιάνης, Γιώργος Ράμπος, Χρήστος Νάτσης, Παντελής Γκιώκας και Λευτέρης Γκιώκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Το χορευτικό των Βορειοηπειρωτών επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η πρόεδρος των Θυγατέρων της Ηπείρου, Έλλη Ρίζου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών “Πύρρος” Δημήτρης Τσαβέγιας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.