ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής διαψεύδει τα δημοσιεύματα των ομογενειακών και ελλαδικών μέσων ενημέρωσης τα οποία φέρουν τον Ιωάννη Χορόζογλο να είχε εμπλακεί σε εκδηλώσεις και δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγω για την δήθεν εμπλοκή του Ιωάννη Χορόζογλου, τόσο στην καθιερωμένη δεξίωση για την 25η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που είχε παραθέσει προ έξι περίπου για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, όσο και την πρόσκληση έναντι αμοιβής για τη συμμετοχή των πιστών από την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν για τη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής: «Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και διαδικτυακών τόπων αναφερόμενα στην ύπαρξη προσώπου στην Ελλάδα, και δη κατονομαζομένου ως Ιωάννη Χορόζογλου, φερομένου να μεσολαβεί, έναντι αμοιβής, για τη συμμετοχή των πιστών, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από την Ελλάδα, σε εκδηλώσεις και δράσεις της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής και της Ομογενείας των ΗΠΑ γενικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δηλώνει ότι ουδεμία υπαλληλική ή υπηρεσιακή σχέση έχει με το συγκεκριμένο πρόσωπο».

-Advertisement-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.