Εκλέχτηκε η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (βίντεο)   

Η Αυγερινή Κατέχη, ενώ ανοίγει την κάπλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υποδειγματικές με όλη την σημασία της λέξεως ήταν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που διενήργησε την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόριας το εκλεγμένο και εν εξορία διοικητικό συμβούλιο.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη με την παρουσία δημοσιογράφων και μάλιστα το άνοιγμα της κάλπης καθυστέρησε δέκα περίπου λεπτά μέχρι να έλθουν οι δημοσιογράφοι.

Η εφορευτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους Απόστολο Τομόπουλο, πρόεδρο, Λάκη Παπαδόπουλο, γραμματέα, Γιώργο Χρυσομάλλη, αντιπρόεδρο και Αυγερινή Κατέχη τήρησαν τις προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες.

Στις 8.10 μ.μ. η Αυγερινή Κατέχη, όντας η μοναδική γυναίκα τιμής ένεκεν άνοιξε την κάλπη και καταμετρήθηκαν οι ψήφοι.

Στις εκλογές συμμετείχαν 58 αντιπρόσωποι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν 36 ιστορικούς και υγιείς οργανισμούς και εν προκειμένω συλλόγους, κοινότητες και αδελφότητες.

Η καταμέτρηση των ψήφων διήρκησε δύο περίπου ώρες καθώς η Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να καταμετρήσει δυο και τρεις φορές τους υποψήφιους που ισοψήφησαν και πρόκειται για τον Χαράλαμπο Γελαλή και τον Γεώργιο Ξερακιά που έλαβαν 30 ψήφους έκαστος.

Τρεις υποψήφιοι και συγκεκριμένα η Νομική Καστανά, ο Γιώργος Γεωργόπουλος και Αναστάσιος Καραγκούνης έλαβαν 50 και άνω ψήφων, ενώ άλλοι επτά (7) έλαβαν 40 και άνω ψήφους. Πρόκειται για τους Άννα Νότη (47), Γιώργο Μεϊντάση (46), Πολ Κοτρώνη (45), Στέφανο Αμανατίδη (44), Ευδοκία Καραπάνου (42), Γιώργο Σερέτη (41) και Βαγγέλη Κατρακάζο (40).

Από αριστερά διακρίνονται οι Βίκτωρας Γκόρος, Απόστολος Τομόπουλος και Αυγερινή Κατέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Εφορευτική Επιτροπή ομόφωνα ανέθεσε στον γραμματέα, κ. Λάκη Παπαδόπουλο για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της κάλπης για δύο λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με τον θεσμικό του ρόλο και δεύτερος και συνάμα πιο σημαντικός λόγος σχετίζονταν με το γεγονός ότι ήταν ο μόνος που δεν άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα.

Και αυτό διότι η ολομέλεια του Συλλόγου Πατρινών «Κωστής Παλαμάς» αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε καμιά από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες.

Ο κ. Παπαδόπουλος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» παρέστη ως παρατηρητής και στα δύο εκλογικά συνέδρια και τόσο κατά την διάρκεια του ανοίγματος της κάλπης όσο και κατά την διάρκεια της προσφώνησης μετά την κάλπη χαρακτήρισε άψογες και αδιάβλητες τις εκλογές και μάλιστα χαρακτήρισε τις εν λόγω εκλογές ως γιορτή της Δημοκρατίας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Απόστολος Τομόπουλος, Αυγερινή Κατέχη και Λάκης Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Εφορευτική Επιτροπή ευχήθηκε επιτυχίες σε όλους όσους εκλέχτηκαν και τους κάλεσε αύριο, Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. να προσέλθουν στην πρώτη συνεδρίαση του εκλεγμένου συμβουλίου. Θα παρουσιάσουν τα ευρήματα της κάλπης και θα τους παραδώσουν τα κατάστιχα και τα πρακτικά.

Παραθέτουμε με αλφαβητική σειρά τους υποψηφίους και τους ψήφους που έλαβαν:   Στέφανο Αμανατίδη (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», Νέας Υόρκης) (44), Θεόδωρο Αστρινίδη (πρόεδρος της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς») (38), Μπάμπη Γελαλή (Πανθεσσαλικός Σύλλογος «Ασκληπιός»)(30), Γιώργος Γεωργόπουλο (πρόεδρο Ένωσης Πειραιωτών Αμερικής) (50), Βίκτωρα Γκόρο (τέως πρόεδρος Συλλόγου Χειμαρριωτών) (34), Αναστάσιο Καραγκούνη, (πρόεδρος Συλλόγου Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος») (50), Ευδοκία Καραπάνου, (Σύλλογος Καλυμνίων Νέας Υόρκης) (42), Νομική Καστανά (Panatha USA) (51), Βαγγέλη Κατρακάζο (πρόεδρος Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας») (40), Πολύκαρπο Κοτρώνη (Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας) (45), Παναγιώτη Λέκκα (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος») (33), Κώστα Μάνεση (Σύλλογος Ερεικουσίων Αμερικής «Πανερείκουσα» (34), Γιώργο Μεϊντάση (πρόεδρο Συλλόγου Υδραίων «Ανδρέας Μιαούλης») (46), Άννα Νότη (πρόεδρο Συλλόγου Χειμάρριωτών) (47), Μιχάλη Παναούση (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Υόρκης «Μίνως») (39), Βασίλειο Πετράτο (Κάβος Μελανιός) (36), Διονύσιο Πυλαρινό (Σύλλογος Ζακυνθίων) ( 34), Γιώργο Σερέτη, (πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας) (41), Νικήτα Θεολογίτη (πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα Ηράκλεια και Κουφονήσια) (37), Απόστολο Τραμπάκουλο, (Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ) (36), Κωνσταντίνο Τσούκαρη (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου) (31) και Γιώργο Ξερακιά (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Αθηνά») (30).

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/athroa-i-proselefsi-stis-ekloges-tis-omospondias-neas-yorkis/

https://www.anamniseis.net/diimero-sinedrio-ananeomeno-psifodeltio-omospondias-ny/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.