Διήμερο Συνέδριο: Ανανεωμένο ψηφοδέλτιο Ομοσπονδίας Ν. Υ. 

1
Οι αντιπρόσωποι ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο το οποίο ενέκρινε το διήμερο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Το συνέδριο συγκάλεσε το εν εξορία εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Γιώργο Γεωργόπουλο.

Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο διότι αρκετοί διεκδικούν για πρώτη φορά την εκλογή τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι πρώην η εν ενεργεία πρόεδροι συλλόγων με μακρά εμπειρία στα διοικητικά και εγνωσμένη προσφορά στην ομογένεια.

Κανένας από τους υποψηφίους δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα που οδήγησαν στον εμφύλιο σπαραγμό που κατέληξε στα δικαστήρια. Να τονίσουμε επί πλέον ότι στο ψηφοδέλτιο δεν συμπεριλαμβάνετε κανένας πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Αναστάσιος Καραγκούνης, Γιώργος Μεϊντάσης, Γιώργος Γεωργόπουλος και Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Εφορευτικής Επιτροπής όπως δοθεί παράταση μέχρι το βράδυ της Τρίτης, 25ης Ιουνίου 2024 στην υποβολή και επικύρωση των υποψηφιοτήτων και παράταση μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 27ης Ιουνίου 2024 της διορίας υποβολής των δικαιολογητικών και την εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων στους συλλόγους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Οι εκλογές θα λάβουν χώρα την Κυριακή, 30ή Ιουνίου 2024, από τις 10.00 π.μ. – 8.00 μ.μ. στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Το ψηφοδέλτιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα απαρτίζεται από τους Αναστάσιο Καραγκούνη, (πρόεδρος Συλλόγου Κωσταραζινών «Αγιος Δημήτριος»), Διονύσιο Πυλαρινό (Σύλλογος Ζακυνθίων), Κωνσταντίνο Τσούκαρη (Σύλλογο Δαφνουσίων Χίου), Πολύκαρπο Κοτρώνη (Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας), Γιώργο Μεϊντάση (πρόεδρο Συλλόγου Υδραίων «Ανδρέας Μιαούλης»), Άννα Νότη (πρόεδρος Συλλόγου Χειμάρριωτών), Ευδοκία Καραπάνου, (Σύλλογος Καλυμνίων Νέας Υόρκης), Απόστολος Τραμπάκουλας, (Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ), Θεόδωρο Αστρινίδη (πρόεδρος της Πανθρακικής Ένωσης «Ορφεύς»), Μιχάλης Παναούσης (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Υόρκης «Μίνως»), Γιώργος Σερέτης, (πρώην πρόεδρος Συλλόγου Ελευθέριανης Ναυπακτίας), Βαγγέλη Κατρακάζο (πρόεδρος Συλλόγου Σαμίων «Πυθαγόρας»), Παναγιώτη Λέκκα (αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Πύρρος»), Κώστα Μάνεση (Σύλλογος Ερεικουσίων Αμερικής «Πανερείκουσα», Κώστα Τσιλφίδη (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων  «Πόντος» του Νόργουακ), Βασίλειο Πετράτο (Κάβος Μελανιός), Γιώργο Ξερακιά (τέως πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Αθηνά», Μπάμπη Τζελάλη (Πανθεσσαλικός Σύλλογος «Ασκληπιός»), Νικήτα Θεολογίτη (πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργού και νήσων Δονούσα, Σχοινούσα Ηράκλεια και Κουφονήσια), Στέφανο Αμανατίδη (πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί», Νέας Υόρκης), Βίκτωρα Γκόρο (τέως πρόεδρος Συλλόγου Χειμαρριωτών) και Βασίλειο Γκουρνέλο, (πρόεδρος Συλλόγου Διπλατανιωτών «Αγία Μαρίνα»).

Από τους προναφερόμενους η Εφορευτική Επιτροπή αναμένει την γραπτή δήλωση αποδοχής των υποψηφίων Βασιλείου Γκουρνέλου και Κώστα Τσιλφίδη.

Η εφορευτική επιτροπή. Από αριστερά διακρίνονται οι Λάκης Παπαδόπουλος, Νομική Καστανά, Αυγερινή Κατέχη, Γιώργος Χρυσομαλλίδης και Απόστολος Τομόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Διήμερο εκλογικό συνέδριο

Το διήμερο εκλογικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια και κατά κοινή ομολογία ήταν άρτια διοργανωμένο και τηρήθηκαν με ευλάβεια οι διατάξεις του Καταστατικού.

Συμμετείχαν 39 αντιπρόσωποι (μεταξύ των οποίων και ένας παρατηρητής) οι οποίοι εκπροσωπούσαν 35 σωματείων και οι οποίοι εξέλεξαν το προεδρείο, το οποίο απαρτίζονταν από τους κ.κ. Αναστάσιο Καραγκούνη, πρόεδρο, Γιώργο Μεϊντάση, αντιπρόεδρο και Πολ Κοτρώνη Γραμματέα.

Η ολομέλεια ενέκρινε τις αναφορές του προέδρου Γιώργου Γεωργόπουλου για τα πεπραγμένα, του Αναστασίου Καραγκούνη για τα πορίσματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τον οικονομικό απολογισμό που κατάρτισε η Ελεγκτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γεραζούνη και τον οποίο ανέγνωσε ο Πολύκαρπος Κοτρώνης.  

Το προεδρείο του εκλογικού συνεδρίου. Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Μεϊντάσης, Αναστάσιος Καραγκούνης και Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης επεσήμανε ότι στις εκλογές του 2019 υπήρχαν 90 σωματεία, ότι η Επιτροπή ήλεγξε 46 σωματεία και ότι στις εκλογές δικαιούνται να συμμετάσχουν 42 σωματεία.

Αμέσως μετά εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τους Νομική Καστανά, πρόεδρο, Λάκη Παπαδόπουλο, γραμματέα, Γιώργο Χρυσομάλλη, αντιπρόεδρο και Αυγερινή Κατέχη και Απόστολο Τομόπουλο, ως μέλη.

Την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου παραιτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο και παρέδωσε τα ηνία στην Εφορευτική Επιτροπή. Ωστόσο ο πρόεδρος ο γενικός γραμματέας και ο ταμίας παραμένουν στην θέση τους για διεκπεραίωση τρεχουσών υποχρεώσεως της Ομοσπονδίας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το συνέδριο ξεκίνησε με την προσευχή και το παρουσιολόγιο και η έδρα επεσήμανε ότι υπήρχε απαρτία.

Σε πρώτο πλάνο ο Βασίλειος Πετράτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι αντιπρόσωποι ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.