Δείγμα αλτρουισμού και θάρρους – Η πράξη του Σταύρου Περγαντή απέβη σωτήρια για κολυμβητή

0
Ο καθηγητής φυσικής αγωγής Σταύρος Περγαντής. Φωτογραφία: https://lakonikos.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ. (https://lakonikos.gr/) Ευτυχή κατάληξη είχε η περιπέτεια ενός μικρού κολυμβητή, το Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, στην παραλία Βαθύ Γυθείου. Ενώ ο νεαρός ήταν ξαπλωμένος πάνω σε στρώμα θαλάσσης, αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, να τον παρασύρουν μακριά από την ακτή, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί.

Για καλή του τύχη, ο Σπαρτιάτης καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Σταύρος Περγαντής, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία, διαπίστωσε τι συνέβαινε και ανέλαβε δράση. Χωρίς να χάσει χρόνο και να διστάσει, φορώντας τα βατραχοπέδιλά του, βούτηξε και αφού κολύμπησε ως τον μικρό, κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να τον οδηγήσει προς τη στεριά. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και ο μικρός βγήκε στην στεριά σώος και ασφαλής.

Σε επικοινωνία του «Λακωνικού Τύπου» με τον κ. Περγαντή, ο ίδιος περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, λόγω και του δυνατού αέρα, ενώ εμφανίστηκε ανακουφισμένος για το αίσιο τέλος που είχε το απρόσμενο περιστατικό.  Μάλιστα, σημείωσε ότι «πάντοτε αντιδρώ γρήγορα σε ανάλογες περιπτώσεις. Όπως το 1995 στο Καστόρι, όταν στο σχολείο που υπηρετούσα, έσωσα μαθητή από βέβαιο θάνατο, καθώς έπεσε και γύρισε η γλώσσα του».

Ο «Λακωνικός Τύπος» συγχαίρει και επαινεί Σταύρο Περγαντή, για την αλτρουιστική και, γεμάτη θάρρος, πράξη του. Ίσως, τέτοιες ενέργειες χρήζουν τιμής και επαίνου, ακόμα και σε υπηρεσιακό επίπεδο, εφόσον συνιστούν ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, οπότε χρήσιμο και ωφέλιμο θα ήταν να τυγχάνουν της ανάλογης αναγνώρισης και προβολής, ως έναυσμα προαγωγής ανάλογων φιλοκοινωνικών συμπεριφορών.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.