Δημήτριος Αρβανίτης – Demetrios Arvanitis (1929 – 2018)

  0

  Ο Δημήτριος Αρβανίτης (Demetrios Arvanitis) το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 14ης Σεπτεμβρίου 2018 από τις 4.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Α. Κ. Macagna Funeral Home» στη διεύθυνση 495 Anderson Ave., Cliffside Park, NJ 07010.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγο, στη διεύθυνση 353 East Clinton Avenue, Tenafly , NJ 07670.

  Ο ενταφιασμός του θα λάβει χώρα στο κοιμητήριο George Washington Memorial Park.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Πότα, το γένος Γεωργάτσου, τα παιδιά Παναγιώτη (Peter Arvaniti) και Γεωργία (Dr. Georgia Arvanitis-Agaliotis και το σύζυγό της Dr. Mario Agaliotis, τα εγγόνια Alexandra Marie Agaliotis και Victoria Grace Agaliotis, τα αδέλφια George Arvanitis, Panagiota Kalomiris και Kostoula Kolokithas, τους κουνιάδους Θεοφάνη και Δήμητρα Γεωργάτσου, Νίκο και Ποτούλα Γεωργάτσου, Αγγελική Κοκορού, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1929 στην Βορδόνια Λακωνίας. Οι αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Γεωργία Αρβανίτη έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα ουςη Σταυρούλα, Παναγιώτα, Δημήτρη, Κωστούλα, Σταμάτα, Νικόλαο και Γιώργο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.  

  Το 1956 ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και το 1961 επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα και χόρεψε το Χορό του Ησαϊα με την Πότα το γένος Γεωργάτσου.

  Η Πότα είχε γεννηθεί στο Καστόρι Σπάρτης. Οι αείμνηστοι γονείς της Ηλίας και Δήμητρα Γεωργάτσου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα τον Θεοφάνη, την Ευσταθία, την Πότα, το Νίκο και την Αγγελική και τα γαλούχησαν με την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

  Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά τον Παναγιώτη και τη Γεωργία η οποία σπούδασε και είναι οδοντίατρος.

  Τα πρώτα χρόνια – όπως η πλειοψηφία της πρώτης γενιάς των μεταναστών αείμνηστος έκανε διάφορες δουλειές και με την πάροδο του χρόνου δημιούργησε την δική του επιχείρηση. Πρόκειται για το «Boulevard Mart and Liquor» το οποίο διατήρησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

  Παράλληλα ασχολήθηκε και με τα κοινά. Ήταν δραστήριο μέλος της AHEPA, των κοινοτήτων της Αναλήψεως στο Φέρβιου και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης και άλλων ομογενειακών φορέων.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, ευπατρίδης και γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι. Το σπάνιο του χαρακτήρα του σε συνδυασμό με το πλατύ χαμόγελο και την ευσπλαχνία λειτουργούσαν ως μαγνήτης για όλους όσους είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν και να τον αποκαλούν φίλο.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Reed Foundation 25 Potash Road Oakland, New Jersey 07436 www.reedfoundationforautism.org, είτε στην Αδελφότητα της Φιλοπτώχου (The Greek Orthodox Ladies Philoptochos Society of St. John the Theologian in Tenafly, N.J.)

  -Advertisement / Διαφήμιση-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.