Αναστάσιος Βασιλειάδης – Anastasios (Taso) Vassiliadis (1973 – 2018)

  0

  Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Αναστάσιος Βασιλειάδης (Anastasios (Taso) Vassiliadis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Τρίτη, 11η Σεπτεμβρίου 2018 έχασε την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, την ομογένεια του Κλιαργουότερ της Φλόριδας, τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους πελάτες και τους φίλους του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής, 14ης Σεπτεμβρίου 2018 από τις 6.00 – 8.30 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη διεύθυνση 1910 Douglas Avenue Clearwater, FL. Το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του θα αναπεμφθεί στις 7.00 μ.μ.

  Το πρωί του Σαββάτου, 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 π.μ. οι συγγενείς και οι φίλοι θα συγκεντρωθούν στον εν λόγω ναό και από εκεί θα μεταβούν στην Ιερά Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών, στη διεύθυνση 12600 West Highway 318 Williston, FL. 32696, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία και τον ενταφιασμό του.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Βαρβάρα το γένος Μαθοπούλου (Barbara – nee Matthopoulos), τη μητέρα Κλέλια Βασιλειάδη, τον αδελφό Ιωσήφ (Joseph Vassiliadis), την πεθερά Αγγελική Μαθοπούλου, τις θείες Ελισάβετ Κόντου (Elisabet Kontou) και Μαρία Δούβρη (Maria Douvris ), τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα την 1η Αυγούστου 1973. Οι γονείς του Παντελής (αείμνηστος) και Κλέλια Βασιλειάδου τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία και το 1993 ήρθε στην Αμερική για τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Έγινε δεκτός στο Embry–Riddle Aeronautical University (ERAU) στην Daytona Beach της Φλόριδας και ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA).

  Αν και την εποχή εκείνη η Ελλάδα ευημερούσε εν τούτοις αποφάσισε να παραμείνει στη Φλόριδα, διότι πίστεψε στις ευκαιρίες που παρέχει η φιλόξενη ετούτη χώρα στους τολμηρούς και στους οραματιστές.

  Τα πρώτα χρόνια διετέλεσε σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες και το 2004 αποφάσισε να αγοράσει το κατάστημα όπλων «Coles Gun Shop» στο Κλίαργουότερ της Φλόριδα.

  Πρόκειται για ένα από τα ιστορικά καταστήματα της περιοχής, το οποίο την εποχή εκείνη διένυε την κατιούσα.

  Ο Τάσος με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, με το φιλότιμο και με την σκληρή εργασία κατάφερε να το αναβαθμίσει και να το καταστήσει μια από τις πιο υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής.

  Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά ενέτεινε την εταιρική ευθύνη και επέκτεινε την φιλανθρωπική δράση. Εξ άλλου ο ναός στον οποίο θα κηδευτεί και δεκάδες άλλοι ομογενειακοί και αμερικανικοί φορείς έχουν ευεργετηθεί από τη γενναιοδωρία του.

  Το 2014 ήταν έτος σταθμός για τον Τάσο, διότι γνώρισε την Βαρβάρα Μαθοπούλου από το Σικάγο. Η Βαρβάρα είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των Επικοινωνιών και ως αντιπρόεδρος επώνυμης εταιρείας είχε τη δυνατότητα να εργάζεται εξ αποστάσεως και να μαζί με τον Τάσο να κάνουν όνειρα και σχέδια για τη ζωή τους.

  Στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 τέλεσαν τον πολίτικο γάμο στο Λας Βέγκας και τη 18η Σεπτεμβρίου 2016 τέλεσαν το μυστήριο του Γάμου και χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Σικάγου.

  Οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στη Φλόριδα γεμάτοι όνειρα και στόχους για τη ζωή. Τα Χριστούγεννα του ιδίου έτους οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο Τάσος έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

  Η Βαρβάρα συν τοις άλλοις ανέλαβε και τα καθήκοντα του φύλακα άγγελου και τους είκοσι περίπου μήνες που ο Τάσος έδινε την άνιση μάχη με την ασθένεια κατάφεραν να τους εμπλουτίσουν με δραστηριότητες και να εκπλήξουν τους γιατρούς και τους νοσοκόμους με την αντοχή και τη μαχητικότητά του.

  Η ηρωίδα σύζυγός του στάθηκε δίπλα του ως και υποσχέθηκε να διατηρήσει την  επιχείρησή του και το πιο σημαντικό να διαιωνίσει τη μνήμη του και να αξιοποιήσει την κληρονομιά του.  

  Ο εκλιπών ήταν ενάρετος και χαρισματικός επιχειρηματίας και ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο στους συγγενείς και στους φίλους, αλλά και σε όλους όσους είχαν την τύχη και το προνόμιο να τον γνωρίσουν και να τον αποκαλούν φίλο.

  Ήταν γενναιόδωρος όσο ελάχιστοι, μεγαλόψυχος και φύλακας άγγελος για τους αναξιοπαθούντες για τους άπορους για τους άστεγους της περιοχής.

  Οι τελευταίοι είκοσι μήνες της ζωής του ήταν οι πιο δύσκολοι. Πάλεψε με την ασθένεια και εξέπληξε τους θεράποντες ιατρούς και τους νοσοκόμους με την γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε την ασθένεια.

  Εξ άλλου τα μηνύματα τα οποία καταχώρησαν οι συγγενείς και οι φίλοι στο βιβλίο των αναμνήσεων που έχει ανοιχτεί στο Γραφείο Τελετών «Thomas B. Dobies Funeral Homes» προβάλλουν το σπάνιο του χαρακτήρα του χαρισματικού επιχειρηματία και την πολυσχιδή του δράση και προσφορά.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Panagia Vlahernon Greek Monastery, 12600 West Highway 318, Williston, FL. 32696.

  —————————————————————————————–

  Vassiliadis, Anastasios ‘Taso’ , beloved husband of Barbara (nee Matthopoulos), passed away peacefully at home surrounded by his wife and family at the age of 45 after more than 20 months fighting one of the bravest wars against colon cancer.

  Son of Kleleia (the late Pantelis) Vassiliadis, and brother of Joseph, Taso came to the U.S. in 1993 from Athens, Greece, to pursue everything the American Dream had to offer.

  When he arrived in Florida to complete his studies, he knew he would never live anywhere else.

  Long-time owner of Coles Gun Shop in Clearwater, Taso was respected for successfully living his passion, and to all who knew him, it showed. ‘Tiny’ never let his disease stop him, actively running his business, traveling, and living life to its fullest.

  He was a private philanthropist, who gave with his heart to organizations and those in need, and helped in every way he knew how.

  He met his Barbie in 2014, they married in 2015, and were blessed with true love and partnership of four years together.

  His family was complete with his proudest loves, Colt and Kimber, the love of his special aunts, Elisabet Kontou and Maria Douvris, and his dear friends he met along the way at Coles.

  Visitation will be held on Friday, September 14, 2018 from 6 – 8:30 PM at Kimisis Tis Theotokou Greek Orthodox Church, 1910 Douglas Avenue, Clearwater, FL.

  Trisagion services at 7 PM. Friends and family will meet at church at 9 AM Saturday, September 15, 2018 then proceed to Panagia Vlahernon Greek Monastery for services and burial, at 12600 West Highway 318, Williston, FL.

  In lieu of flowers, contributions can be made to Panagia Vlahernon and directed to the Anastasios Vassiliadis Memorial Fund.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.