Χρήστος Τιμοθέου – Christos Timotheou (1942 – 2018)

  0
  Κερί.

  O Χρήστος Τιμοθέου (Christos Timotheou) την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου, από τις 6.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «JOSEPH W. SORCE F.H. INC.» στη διεύθυνση 728 West Nyack Rd., West Nyack, NY 10994.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη διεύθυνση 728 West Nyack Rd., West Nyack, NY 10994.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Oak Hill Cemetery» στη διεύθυνση 140 N. Highland Ave (Rte. 9W) Nyack, New York.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Θεονίτσα Τιμοθέου, τα παιδιά Γιάννη και Στέφανη Τιμοθέου, Μαρία Τιμοθέου, τα εγγόνια Ελένη Τιμοθέου και Χρήστο Τιμοθέου, τα αδέλφια Ανδρέα και Μαρία Τιμοθέου, Στασούλα και Νίκο Ευτυχίου, Μάρω και Κώστας Στυλιανού, Ανδρούλα Γιαννάκου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Κύπρο.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κερύνεια. Οι αείμνηστοι γονείς του Ιωάννης και Ελπίδα Γιαννάκου έφεραν στον κόσμο εννέα παιδιά και τα μεγάλωσαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας, καθώς επίσης με την αγάπη για την Κερύνεια και την Κύπρο.

  Ο Χρήστος μετά την 6η δημοτικού εργάστηκε στην Κύπρο, στη Λιβύη και στην Αφρική όχι μόνο για τον εαυτόν του, αλλά και για την πολυμελή οικογένειά του.

  Το 1974 λίγες μέρες μετά την τουρκική εισβολή παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Θεονίτσα Μαθέου. Η παράνομη κατοχή της Κερύνειας τους κατέστησε πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Όπως πολλοί συμπατριώτες τους υποχρεώθηκαν να φύγουν αρχικά στην Αγγλία και αργότερα στο Ουέστ Νάγιακ της Νέας Υόρκης.

  Ο Χρήστος εργάζονταν στις οικοδομές και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τη δική του εταιρεία, ενώ η Θεονίτσα εργάστηκε στη Federal Reserve. To ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, το Γιάννη και τη Μαρία και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους.  Ο Γιάννης σπούδασε οικονομικές επιστήμες και εργάζεται σε χρηματοοικονομική εταιρεία, ενώ η Μαρία σπούδασε ιατρικές επιστήμες.

  Ο εκλιπών ήταν ενάρετος και χαρισματικός άνθρωπος, καθώς επίσης στοργικός σύζυγος και πατέρας. Ήταν ταυτόχρονα γενναιόδωρος και αγωνιστής για το Κυπριακό.

  Αν και δεν κατάφερε να ζήσει το όνειρο της επιστροφής σε μια ελεύθερη από τα κατοχικά στρατεύματα Κερύνεια, εν τούτοις όταν άνοιξαν τα σύνορα αξιώθηκε να πάει με την οικογένειά του να φιλήσει τα άγια και μαρτυρικά χώματά της.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην Αδελφότητα της Φιλοπτώχου της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Philoptochos  Society at Sts Constantine & Helen Greek Orthodox Church, 728 West Nyack Rd., West Nyack, NY 10994.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.