Κώστας Κωνσταντάς – Costas Konstantas (1946 – 2018)

  0

  Ο Κώστας Κωνσταντάς το απόγευμα της Τετάρτης 19ης Σεπτεμβρίου 2018 κατέβηκε στην παραλία της Πέτρας της Πάτμου χωρίς ποτέ του να φανταστεί ότι θα έκανε τις τελευταίες βουτιές της ζωής του.

  Εύχαρος και χαμογελαστός όπως πάντα χαιρέτισε τους φίλους και τους άλλους λουόμενους και μπήκε στη θάλασσα. Οι φίλοι όταν τον είδαν να πέφτει στο νερό νόμισαν ότι έκανε βουτιές.

  Όταν όμως είδαν ότι καθυστερούσε να επανέλθει στην επιφάνεια έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Τον ανέσυραν στην παραλία, προσπάθησαν να τον συνεφέρουν, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο θάνατός του κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ανακοπή της καρδίας.

  Η μοιραία είδηση έφτασε σε κλάσματα δευτερολέπτου και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει ο αδελφός του Βασίλειος Κωνσταντάς με την οικογένειά του.

  Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στον ιερό ναό της Υπαπαντής της Πάτμου, όπου ο αείμνηστος έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επίτροπος, αλλά πάνω από όλα ως ευεργέτης.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Κατερίνα, τα παιδιά του Γιάννη και Μαρία, Μιχάλη και Μαρίνα, τα εγγόνια Κωνσταντίνο, Κώστα, Κατερίνα και Αναστασία, τα αδέλφια Θανάση και Κατερίνα Κωνσταντά, Χρυσούλα Βελησσαρίου, Βασίλειο και Μαρία Κωνσταντά, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1946 στην Πέτρα της Πάτμου. Οι αείμνηστοι γονείς του Μιχάλης και Νικολέτα έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον Θανάση, τη Χρυσούλα, τον Κώστα και τον Βασίλειο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Τα τρία αδέλφια διέμεναν στην Πάτμο, ενώ ο μικρότερος ο Βασίλειος Κωνσταντάς διαμένει με τη σύζυγό του Μαρία, τα παιδιά του Δήμητρα, Μιχάλη και Γεωργία – Νικολέτα και τα εγγόνια του στη Νέα Υόρκη και όλοι τους είναι ενεργά μέλη και ηγετικά στελέχη του Συλλόγου Πατμίων Νέας Υόρκης «Ξάνθος ο Φιλικός».

  Ο κ. Κωνσταντάς έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων και ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας. Σήμερα εν έτη 2018 είναι αντιπρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για το Ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς.

  Ο αείμνηστος με την οικογένειά του έχουν θερμοκήπια και συνάμα διατηρούν το «Κτήμα Πέτρα» το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πέτρας και κατ΄ επέκταση της Πάτμου.

  Η είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Κώστα Κωνσταντά έχει προκαλέσει συγκίνηση στους Πατμίους και Δωδεκανήσιους της Νέας Υόρκης.

  Τα παιδιά και τα εγγόνια του Βασιλείου Κωνσταντά ανακοίνωσαν στο Face Book τη θλιβερή είδηση και φωτογραφίες από τις αξέχαστες στιγμές που πέρασαν με τον θείο τους τον Αύγουστο στην Πάτμο.

  Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα στην Πάτμο και στην οικογένεια του Βασιλείου Κωνσταντά στη Νέα Υόρκη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.