Χρυσόστομος Ν. Οικονόμος Christ N. Economos (1929 – 2019)

  Ο αείμνηστος Χρυσόστομος (Κριστ) Οικονόμος, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών.

  Ο ευπατρίδης και εξαίρετος οικογενειάρχης Χρυσόστομος (Κριστ) Ν. Οικονόμος (Christ N. Economos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Πέμπτη 2 Μαϊου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 19 Μαϊου 2019 από τις 2.00 – 7.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home στη διεύθυνση 192-15 Northern Blvd Flushing, N.Y., 11358.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας 20ής Μαϊου 2019 και ώρα 11.30 π.μ. στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη διεύθυνση 100 Fairway Drive Port Washington, NY, 11050.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Βαρβάρα, τα παιδιά Ελένη και Αλεξάνδρα τα εγγόνια Michelle, Christopher, Amanda και Elizabeth, την αδελφή Φλωρεντίνα και τον σύζυγό της Νικήτα, τους κουνιάδους Δημήτριο και Αθηνά Γιάνναρου, τα ανίψια Katherine, Anna, James, Constantine, Arthur, Karen και Nicholas και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ, στην Ελλάδα και στη Βόρειο Ήπειρο.

  Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1929 στην Πολύτσανη της Βορείου Ηπείρου και ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα τέκνα των αειμνήστων Νικολάου και Ελένης Οικονόμου. Ο Χρυσόστομος, όπως και τα αδέλφια του Φλωρεντίνα, Βασίλειος και Κωνσταντίνος γαλουχήθηκαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και την φιλοπατρία.

  Από μικρός άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια των Τιράνων. Σε ηλικία 18 ετών και συγκεκριμένα το 1947 αποφάσισε να απαλλαγεί από το κομμουνιστικό καθεστώς των Τιράνων και, όπως πολλοί συμπατριώτες του ήρθε στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε όπως πολλοί άλλοι ομογενείς στα εστιατόρια αρχικά ως βοηθός σερβιτόρου και με την πάροδο του χρόνου έγινε σερβιτόρος (banquet waiter).

  To 1951 εντάχτηκε στον Αμερικανικό Στρατό και μετά από 23 μήνες απολύθηκε με τις δέουσες τιμές.

  Σε μια από τις χοροεσπερίδες των Πολυτσανιτών στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης συνάντησε την Βαρβάρα Γιάναρου που τη γνώριζε από τα παιδικά τους χρόνια στο χωριό. Τον Αύγουστο 1956 αρραβωνιάστηκαν και τον Φεβρουάριο του 1957 χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα. Τον Σεπτέμβριο του 1958 έφεραν στον κόσμο την Ελένη και τον Φεβρουάριο του 1963 την Αλεξάνδρα.  

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Muscular Dystrophy Association Ηeadquarters  (αναγράφοντας στις επιταγές το MDA) στη διεύθυνση 161 N. Clark, Suite 3550 Chicago, Illinois 60601.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.