Χορωδία από τις ΗΠΑ στο Κέντρο Προσφύγων Διαβατών

0
Στιγμιότυπο από την συναυλία. Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Γράφει η Νατάσα Καραθάνου *

Μία συναυλία ειδικά για τις γυναίκες από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών,  έδωσε το μεσημέρι πολυμελής χορωδία από τις ΗΠΑ που φιλοξενήθηκε σε χώρο δίπλα στο καμπ.

Περίπου 50 μέλη της «Kulshan Chorus», μιας πολυπολιτισμικής χορωδίας κοινότητας που τραγουδά ένα ευρύ ρεπερτόριο μουσικής από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, βρέθηκαν στον ασφαλή χώρο (safe space) γυναικών «Casa Base» που λειτουργεί η ΝΑΟΜΙ- Οικουμενικό Εργαστήρι για τους Πρόσφυγες δίπλα στο Κέντρο Προσφύγων. 

Εκεί, παρουσία μόνο γυναικών αφού ο χώρος προορίζεται μόνο γι΄αυτές και τα μωρά τους, έδωσαν μία συναυλία και στη συνέχεια κάθισαν όλοι μαζί στο τραπέζι, απολαμβάνοντας γεύματα που μαγείρεψαν οι γυναίκες.

Ξεναγώντας τη χορωδία στους χώρους του «Casa Base», η συντονίστριά του Μαρία Ελευθεριάδου εξήγησε ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες πρόσφυγες οι οποίες μπορούν να περάσουν ήρεμα μερικές ώρες στο δικό τους, ασφαλές μέρος καθώς ζουν σε συνθήκες πολυκοσμίας. Στο «Casa Base» γίνονται διανομές ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής και παιχνιδιών ενώ με ραντεβού κανονίζουν τις ώρες που μπορούν να μαγειρεύουν καθώς ο εξοπλισμός που έχουν στο Κέντρο Φιλοξενίας είναι ανεπαρκής. Επίσης, διοργανώνονται  μαθήματα ραπτικής και εργαστήρια για τα παιδιά στη μεγάλη εξωτερική αυλή. Οι περισσότερες γυναίκες, αυτή την περίοδο, προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν και ακολουθεί η Συρία και αφρικανικές χώρες. 

Όπως διευκρίνισε πάντως ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας  Dustin Willetts, η επίσκεψή τους έγινε στο πλαίσιο περιοδείας που υλοποιούν στην Ελλάδα γιατί ήθελαν να τραγουδήσουν και να μοιράσουν χαρά στις γυναίκες που επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο .

Αλλωστε, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της χορωδίας, το Kulshan Chorus πιστεύει ότι η ομορφιά της χορωδιακής μουσικής που εκτελείται ζωντανά είναι ζωτικής σημασίας για όλους και θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους ανεξαιρέτως. 

Η χορωδία δραστηριοποιείται για πάνω από τρεις δεκαετίες, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει αμερικανικά κλασικά φολκ μέχρι παγκόσμια μουσική, μαζί με γνωστά χορωδιακά έργα και νέες πρεμιέρες. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.