Απόψεις: Σαν δεν ντρέπονται λίγο ως Έλληνες Ομογενείς οι ηγέτες της Ομοσπονδίας…

0
631
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Του Αχιλλέα Λυγγέρα *

Δεν με εκπλήσσει καθόλου η διοικητική κατάντια της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Αυτό όμως που με εξέπληξε ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας και ο τσακωμός των δήθεν ηγετών της Ομοσπονδίας, που μάλωσαν σαν μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας κοσμητικά επίθετα του πεζοδρομίου. Η Ομοσπονδία υποτίθεται πως πρέπει να διοικείται από ικανούς Ομογενείς ηγέτες με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματική στρατηγική υλοποίησης του και όχι αυτοί να σκοτώνονται μεταξύ τους δημόσια για την διατήρηση της Ομοσπονδιακής καρέκλας τους εξουσίας στο διηνεκές. 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα πολύ βασικά. Αν είναι δυνατόν η Ελληνική Ομοσπονδία Μείζονος Νέας Υόρκης να έχει ως λογότυπο τον αετό της κατάπτυστης χούντας του 1967. Η χούντα έπεσε το 1974 και το εθνόσημο του αετού της τετέλεσθαι. Τόσο απλά. Για αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξουν τα πάντα και οι πάντες στην Ομοσπονδία. Ειδικά το λογότυπο της και ας στελεχωθεί επιτέλους με νέους και μορφωμένους χαρισματικούς ηγέτες υψηλού ειδικού βάρους, απαλλαγμένους  από νοσηρές πολιτικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες. 

Ας συγκρίνουμε τώρα την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μείζονος Νέας Υόρκης με την διοίκηση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Hellenic Initiative. Η διαφορά διοίκησης τους είναι μέρα με την νύχτα και δυστυχώς κλείνει εις βάρος της ανοργάνωτης καφενειακής Ομοσπονδίας. Ήρθε πλέον ο καιρός της διοικητικής ανανέωσης της, που θα συσπειρώσει την Ομογένεια, και που με την σειρά της θα συνδράμει οικονομικά τα μέγιστα για την επίτευξη των Ομογενειακών στόχων. 

Εν κατακλείδι, σαν δεν ντρέπονται λίγο ως Έλληνες Ομογενείς που επιμένουν να διοικούν ακόμη την ραγδαίως φθίνουσα Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας να υψώσουμε δημόσια την φωνή μας για την άμεση παραίτηση τους. Δεν υπάρχει άλλη λογική λύση.

  • * Αχιλλέας Λυγγέρας, Commercial Real Estate and Business Developer, New York.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.