Λίγα λόγια, πολλές αναμνήσεις για τον πολυτάλαντο  – φίλο των δημοσιογράφων

H τελευταία ανάρτηση του Χρύσανθου Πετσίλα ανήμερα της εθνικής εορτής. Φωτογραφία: Facebook.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τον αγαπημένο Χρύσανθο Πετσιλα είχαμε γνωριστεί εδώ και τριάντα χρόνια. Εγώ πρωτόβγαλτος στις εφημερίδες εκείνος έμπειρος επιχειρηματίας με ένα εκπληκτικό μαγαζί για καφέ και φαγητό επι της φημισμένης οδού Μαντισον. Το “Ο’ John’ s” .

Μια Κυριακή είχα κατέβει στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν. Προϊστάμενος ήταν τότε ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Στεφανόπουλος. Καθώς τελείωσε η λειτουργία βλέπω να βγαίνει από την διπλανή πόρτα ο άγνωστος μέχρι τότε στους πολλούς, ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Αποφασίζω να τον ακολουθήσω, χωρίς όμως να γνωρίζω τον προορισμό του. Φτάνοντας στην Μάντισον Άβενιου και βλέποντας το μαγαζί του Χρύσανθου, άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να μείνω εκεί. (Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο Στεφανόπουλος περπάτησε μέχρι το Μουσείο Guggenheim όπου θα μιλούσε για την εμπειρία του ως στρατηγικός σύμβουλος του τότε προέδρου Κλίντον).

ΟΟ Χρύσανθος Πετσίλας σε μια από τις παραστάσεις. Φωτογραφία: Facebook.

Αργότερα ως υπεύθυνος του γραφείου του ΕΟΤ στο Olympic Tower, θυμάμαι ότι ο Χρύσανθος μας έδινε πάντα προτεραιότητα, είχε ανοικτή την πόρτα του, όταν χρειαζόμασταν κάποια πληροφορία η ακόμα και υλικό γύρω από τον τουρισμό.

Το θέμα ήταν ότι σπάνια τον έβρισκες στο γραφείο. Ήταν σε κάποια έκθεση εκτός ΝΥ, η σε κάποια συνάντηση με τουριστικούς παράγοντες και πάντως ήταν πάντα στο τρέξιμο.

Τα υπόλοιπα για την καλοσύνη και την αγάπη και το ενδιαφέρον του και την ενασχόληση του με την υποκριτική τα γνωρίζουν όλοι.

Θυμάμαι μια άλλη φορά είχαμε συναντηθεί στον περίπατο του Ρόναλντ Μακ Ντόναλντ Χαουζ, μια εκδήλωση που δεν έχανε ποτέ. Μετά , από τον περίπατο είχε μια σημαντική διεθνή τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαίρου και ο φίλαθλος Χρύσανθος πρότεινε να πάμε σε μια φιλική πιτσαρία, κάπου στην ανατολική πλευρά.

Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές που θυμάμαι ότι περάσαμε μαζί.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.