ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», λέει στο μήνυμά του προς την ομογένεια ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρρών και Οινουσσών, κ. Μάρκος εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Χιώτες της Αμερικής και το πιο σημαντικό δίνοντάς τους κουράγιο.

Ο Μητροπολίτης Μάρκος είναι ένας από τους ελάχιστους εξ Ελλάδος ιεράρχες που τιμούν με την πατρική τους αγάπη την ομογένεια και το μήνυμά του, όπως ανέφεραν οι ηγέτες των Χιωτών, αποτελεί βάλσαμο για τις εκατοντάδες των ομογενών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, καθώς επίσης και σε εκείνους που νοσηλεύονται στα σπίτια τους είτε και στα νοσοκομεία.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη έρχεται σε μια εποχή που κορυφώνεται η πανδημία και του κορωνοϊού και έρχεται να μας υπενθυμίσει τη δύναμη της προσευχής και της πίστης στον Θεό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και κάθε άλλης ασθένειας.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Μάξιμος Πολίτης, π. Απόστολος Λάρδας, Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, Στυλιανός Ζερβούδης, π. Νικόλαος Πιλαβάς και π. Βασίλειος Λούρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πλήρες κείμενο του Μητροπολίτης Χίου έχει ως εξής:  

Αγαπητά μου παιδιά

Αυτές τις ώρες, που ολόκληρη η ανθρωπότητα ευρίσκεται  στην δοκιμασία της υγείας, η σκέψη μου είναι και κοντά σας.

Γνωρίζω ότι και στις Η.Π.Α.  αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα. Προσεύχομαι για εσάς και τις οικογένειές σας. Να έχετε υγεία,  δύναμη,  υπομονή. Με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Η Παναγία  να σας προστατεύει. Όλοι οι Άγιοι της Χίου να είναι μαζί σας. Είσθε πάντοτε στην καρδιά μου και στην προσευχή μου. Να κάνετε και εσείς καθημερινά προσευχή.

Ευχές στην οικογένειά σας. Καλή Ανάσταση !  Καλή αντάμωση.

Με  πατρικές ευχές, Ο ΧΙΟΥ  ΜΑΡΚΟΣ

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.