Όαση – λόγω των δρακόντειων μέτρων για τον κορωνοϊό – ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς

0
Οι τρόφιμοι, προ ενός έτους. ενώ παρακολουθούν την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως του Εσταυρωμένου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση, με όλη την σημασία της λέξεως, αποτελεί ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς για τους εξήντα και πλέον ομογενείς που φιλοξενούνται σε αυτό. 

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ είναι αν όχι το μόνο, τουλάχιστον μία από τις ολίγες στέγες ηλικιωμένων όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε όλη την Αμερική, που μέχρι και ετούτη την ώρα παρέμειναν ανέπαφες από τον κορωνοϊό.

«Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης μας. Έχει κάνει το θαύμα του και μέχρι στιγμής ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του. Προ ολίγου τελέσαμε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ψάλαμε το «Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» μαζί με τους ενοίκους και το προσωπικό τηρώντας ασφαλώς τις απαιτούμενες αποστάσεις», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος, ο οποίος τις δύο τελευταίες δεκαετίες ηγείται του μοναδικού Ελληνορθόδοξου Οίκου Ευγηρίας στην Αμερική.

Από αριστερά οι Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος και Χάϊδω Μιχάλτση, κατά την διάρκεια της περσινής επίσκεψης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στον Οίκο Ευγηρίας επεσήμανε ότι μόλις πληροφορήθηκαν την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στον οίκο Ευγηρίας «Life Care Center» στο Kirkland, της πολιτείας του Ουάσινγκτον απαγόρευσαν τις επισκέψεις συγγενών και φίλων των τροφίμων και υιοθέτησαν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία του Οίκου και των ενοίκων από τον κορωνοϊό.

Στο «Life Care Center», ως γνωστόν, πέθαναν 35 τρόφιμοι και οι ομοσπονδιακές αρχές διέταξαν το κλείσιμο του κέντρου και πρόστιμο της τάξεως των $600.000.

Ο Επίσκοπος Φασιανής, κ. Αντώνιος επεσήμανε ότι δεν αρκέστηκαν μόνο με την απαγόρευση των επισκέψεων των συγγενών, αλλά εφάρμοσαν με απόλυτη ευλάβεια τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης.

Από αριστερά διακρίνονται ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, η Σταματική Βαλιώτη και η Ευθαλία Κατού. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και απαγόρευσαν τις επισκέψεις των συγγενών, εν τούτοις ενίσχυσαν την επικοινωνία των τροφίμων με τις οικογένειές τους και τους φίλους, μέσω του Skype και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ερωτηθείς εάν χρειάζονται κάποια βοήθεια ο κ. Αντώνιος επεσήμανε ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και ότι η τροφοδοσία του Οίκου Ευγηρίας γίνεται κανονικά.

«Στην παρούσα φάση δεν δεχόμαστε ούτε τρόφιμα, ούτε ρουχισμό και ούτε και δώρα για τους ηλικιωμένους, διότι όσο κι αν προσέξουμε δεν θα μπορέσουμε να κλείσουμε την κερκόπορτα  στον φονικό κορωνοϊό.», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας επεσήμανε ότι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στηνκαθημερινή απολύμανση όλων των χώρων του Οίκου Ευγηρίας και εφαρμόζουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής των ηλικιωμένων.

Η είσοδος του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Ιδιαίτερη φροντίδα, όπως επεσήμανε, αποδίδουν στην τόνωση του ηθικού των ενοίκων, διότι το ψυχολογικό και συνδυασμό με τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο στην παρεμπόδιση της πανδημίας.

Επωφελούμενος της ευκαιρίας ο Επίσκοπος Φασιανής απηύθυνε έκκληση στου ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση του νέου οίκου ευγηρίας στο Γιούνιονντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

«Αν και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς λόγω των περιοριστικών μέτρων για την παρεμπόδιση της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανεργίας, εν τούτοις καλούμε όσους μπορούν να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανέγερση του νέου Οίκου Ευγηρίας», επεσήμανε ο κ. Αντώνιος.

Αεροφωτογραφία του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Οίκος Ευγηρίας

Ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ είναι ο μοναδικός Ελληνορθόδοξος Οίκος στην τριπολιτειακή περιοχή της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1957 από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ και έκτοτε προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στους απόμαχους της ζωής.

Προ έξι ετών αγόρασαν νέο κτιριακό συγκρότημα στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ το οποίο θα μετατραπεί σε έναν υπερσύγχρονο Οίκο Ευγηρίας και Κέντρο Αποκατάστασης. Παράλληλα ξεκίνησαν τον έρανο και έθεσαν ως στόχο τις $35.000. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί $17.000.

Όσοι ενδιαφέρονται για την πορεία του έργου και του ιδίου του εράνου καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.stmichaelshomeuniondale.org/home#page.

Τρεισδιάστες απεικονίσεις των νέων εγκαταστάσεων του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

H ηγεσία του Οίκου Ευγηρίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία προσέλκυσης δωρητών και ευεργετών παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος του έργου αφιερώνοντάς το στα προσφιλή τους πρόσωπα. Για αφιερώσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα κάνοντας κλικ στο: https://www.stmichaelshome.org/wp-content/uploads/2018/11/Expansion-Pledge-Form.pdf.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Οίκος Ευγηρίας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός (501-c3) και όλες οι δωρεές εκπίπτουν της φορολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον έρανο και την ανέγερση του νέου Οίκου Ευγηρίας οι ενδιαφερούμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Ανάπτυξης (Development Office ) στο (914) 327-3066, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο development@stmichaelshome.org  

Τρεισδιάστες απεικονίσεις των νέων εγκαταστάσεων του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.
Τρεισδιάστες απεικονίσεις των νέων εγκαταστάσεων του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιούνιοντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.