Αποκαλύφθηκε το μεγαλείο της Δόξας των Ψαρών

0
Το μνημείο της Δόξας των Ψαρών.

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του μοναδικού αγάλματος της Δόξας

Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα και σε μία τελετή λιτή αλλά ουσιαστική, παρουσία διακεκριμένων φίλων των Ψαρών αλλά και δεκάδων πολιτών αποκαλύφθηκε το βράδυ της Δευτέρας το άγαλμα της Δόξας των Ψαρών, του σπουδαίου Έλληνα Γλύπτη Νίκου Γεωργίου.

Τοποθετημένο στους πρόποδες της Μαύρης Ράχης, σε περιβάλλοντα χώρο που διαμόρφωσε με εξαιρετικό τρόπο ο αρχιτέκτονας Μανώλης Βουρνούς, το άγαλμα της Δόξας, που εμπνεύστηκε ο Διονύσιος Σολωμός και αποτύπωσε σε πίνακα ο Νικόλαος Γύζης, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς στόχους της δημοτικής Αρχής του Κώστα Βρατσάνου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Στο νησί βρέθηκε ο επίτιμος δημότης και ευεργέτης των Ψαρών Αθανάσιος Μαρτίνος μαζί με τη σύζυγό του, ο οποίος χρηματοδότησε το έργο σημειώνοντας τη σπουδαιότητα του δημιουργήματος, το οποίο χαρακτήρισε ως μοναδικό στην Ευρώπη έργο.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ομιλίες, απαγγελία ποιημάτων, απονομή αναμνηστικών δώρων και πλακετών και έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε ζωντανή πολυκάμερη τηλεοπτική μετάδοση του Politischios.gr σε συνεργασία με την εταιρεία Focus Audio and Vision.

Για τη Live μετάδοση εργάστηκαν οι Κώστας Φάκος, Δημήτρης Ζαννίκος, Ιάκωβος Ζαννίκος και Παντελής Φύκαρης. 

Πηγή: https://www.politischios.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.