ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο θρυλικός κομμωτής του Μανχάταν, ο ευπατρίδης και πρώην στέλεχος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος, δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

Ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση τόσο στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια όσο και στην κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, διότι οι γιοι του π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος είναι, αντίστοιχα, ιερατικοί προϊστάμενοι των προαναφερόμενων κοινοτήτων.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Τρίτης, 8 Ιουνίου 2021 από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, 30-11 30th Drive, Astoria, NY 11102 για να προσκυνήσουν την σορό του και να εκφράσουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το πρωί της Τετάρτης, 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.30 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον εν λόγω ναό για να παρακολουθήσουν την Νεκρώσιμη Ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «St. Michael’s Cemetery» στην διεύθυνση 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, NY, 11370 για να παρακολουθήσουν την ταφή και να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Η Ασπασία και ο Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος, οι οποίοι τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίου αγάπης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Παπαζαφειροπούλο

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, π. Παναγιώτη και πρεσβυτέρα Χριστίνα Παπαζαφειροπούλου, Ιωάννα Παπαζαφειροπούλου, τα εγγόνια Μαριάννα και Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, τα αδέλφια Παναγιώτη και Κρυσταλλία Παπαζαφειροπούλου και Ζωή Παπαζαφειροπούλου, τους κουνιάδους Βασιλική Καραλέκα, Κωνσταντίνο Χατζηιωάννου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Από την Ανδρίτσαινα στο Αμερικανικό όνειρο

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1933 στην Ανδρίτσαινα νομού Ηλείας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Σωτήριος Παπαζαφειρόπουλοςς και Όλγα το γένος Χριστάκου έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη και τους αειμνήστους πλέον Ζαφείρη, Μαριγούλα, Κατερίνα και Βασίλειο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1952 τον κάλεσε ο θείος του ο Νικόλαος να έρθει στη Νέα Υόρκη και του έμαθε τα μυστικά του κομμωτή. Αρχικά εργάστηκε με τον θείο του και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του Κομμωτήριο, το φημισμένο πάλαι ποτέ «Peppe & Bill’ s» στο ιστορικό ξενοδοχείο Plaza Hotel στην καρδιά του Μανχάταν, το οποίο διατήρησε μέχρι και την συνταξιοδότησή του.

Το 1962 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την εκλεκτή της καρδιάς του, Ασπασία το γένος Χατζηιωάννου που καταγόταν από την Αθήνα, τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης και υπήρξαν υπόδειγμα συζύγων, γονέων και παππούδων.

Δύο χρόνια μετά το γάμο τους και συγκεκριμένα το 1964 ήρθαν στην Αστόρια και από τις πρώτες στιγμές συνδέθηκαν με την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, διότι ήθελαν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν στην Μέκκα του Ελληνισμού της Αμερικής.

Το ζεύγος έφερε στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Νεκτάριο, τον Παναγιώτη και την Ιωάννα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας. Ο Βασίλειος και η Ασπασία, όπως και η πλειοψηφία των ομογενών επένδυσαν στην παιδεία των παιδιών τους και συν τοις άλλοις χάρησαν στην ομογένεια δύο ελληνοπρεπείς και άξιους λεβίτες στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο Βασίλειος εργάστηκε σκληρά διότι ήθελε τα παιδιά του να ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στην γενέτειρα και να αναβαπτίζονται με τις παραδόσεις του τόπου τους.

Ο Θεός τον αξίωσε να δει τα παιδιά του να εισέρχονται και υπηρετούν με πάθος και αφοσίωση στον αμπελώνα του Κυρίου και να τιμούν το όνομα της οικογένειάς του.

Προ δύο ακριβώς ετών και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου 2019 η πολυαγαπημένη σύζυγός του Ασπασία απεβίωσε πρόωρα, αλλά ο Βασίλειος δεν το έβαλε κάτω. Άντλουσε καθημερινά δύναμη από την αγάπη των παιδιών και των εγγονιών του και αξιώθηκε να ζήσει δύο επί πλέον έτη.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη στου στις κοινότητες της Αστόριας και του Μανχάταν, όπου υπηρετούν οι γιοι του και συγκεκριμένα στο 1. St. Demetrios Greek Orthodox Cathedral, 30-11 30th Dr, Astoria, NY 11102, (718) 728-1718 ή μέσω του ηλεκτρ. Συνδέσμου https://www.saintdemetriosastoria.com/church/give/, 2. St. Gerasimos Greek Orthodox Church, 153 W 105th St, New York, NY 10025, (212) 749-0017 ή μέσω Pay Pal στο: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=RQCW2EP77JGDJ.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια τους.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.