Θλίψη και συγκίνηση στην Αστόρια για τον πρόωρο θάνατο της Ασπασίας Παπαζαφειροπούλου

Η Ασπασία και ο Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος, οι οποίοι τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίου αγάπης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Παπαζαφειροπούλου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην Αστόρια ο πρόωρος θάνατος της Ασπασίας Παπαζαφειροπούλου, μητέρας του ιερατικού προϊστάμενου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, αρχιμανδρίτη, π. Νεκτάριου Παπαζαφειρόπουλου.

Η αείμνηστη απεβίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 5 Ιουνίου 2019 λίγες μέρες πριν τα 77 της γενέθλια έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η σορός της το απόγευμα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2019 από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, N.Y.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.30 μ.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στη διεύθυνση 30-11 30th Drive, Astoria, NY, 11105.

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο 72-02 Astoria Blvd, East Elmhurst, NY, 11370.

Η Ασπασία και ο Βασίλειος Παπαζαφειρόπουλος, οι οποίοι τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίου αγάπης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Παπαζαφειροπούλο

Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Βασίλειο, τα παιδιά π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, π. Παναγιώτη και Χριστίνα Παπαζαφειροπούλου, Ιωάννα Παπαζαφειροπούλου, τα εγγόνια Μαριάννα και Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, τα αδέλφια Βασιλική Καραλέκα, Κωνσταντίνο και Γλάντις – Ευλαμπία Χατζηιωάννου, τους κουνιάδους Παναγιώτη και Κρυσταλλία Παπαζαφειροπούλου και Ζωή Παπαζαφειροπούλου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1942 στην Αθήνα. Οι αείμνηστοι γονείς της Ιωάννης και Γιαννούλα Χατζηιωάννου έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά την Ασπασία, τη Βασιλική και τον Κωνσταντίνο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Η Ασπασία και τα αδέλφια της μεγάλωσαν στην πιο δύσκολη περίοδο της νεώτερης ιστορίας της γενέτειρας και συγκεκριμένα την γερμανική κατοχή και τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Το 1962 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με τον Βασίλειο Παπαζαφειρόπουλο που ήταν μετανάστης στη Νέα Υόρκη από την ηλικία των 18 ετών. Δύο χρόνια μετά το γάμο τους και συγκεκριμένα το 1964 ήρθαν στην Αστόρια και από τις πρώτες στιγμές συνδέθηκαν με την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου.

Ο Βασίλειος κατάγονταν από την Ανδρίτσαινα, ήταν κουρέας και διατηρούσε το δικό του κουρείο στο φημισμένο Plaza Hotel στο Μανχάταν, ενώ η Ασπασία αφιέρωσε όλο της το είναι στην ανατροφή των τριών τέκνων τους, του Νεκταρίου, του Παναγιώτη και της Ιωάννας. Τους δίδαξε την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα και τα γαλούχησε με τα νάματα της πίστέως μας.

Ο Βασίλειος και η Ασπασία, όπως και η πλειοψηφία των ομογενών επένδυσαν στην παιδεία των παιδιών της.

Η αείμνηστη κατάγονταν από μια οικογένεια με πνευματικές παραδόσεις και ενέπνευσε τα παιδιά της με την αγάπη για τον Χριστό και την Παναγία και χάρισε στην ομογένεια δύο ελληνοπρεπείς άξιους λεβίτες στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος είναι ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου της Αστόριας, του προπύργιου του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, ενώ ο π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος ηγείται των διακονιών νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και συνάμα διακονεί την ιστορική κοινότητα του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη της στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας 30-11 30th Drive, Astoria, NY, 11105.

Οι Αναμνήσεις εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Αιωνία Αυτής η μνήμη.

-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.