Απεβίωσε ο ομογενής Nick Moraitis, εμβληματική μορφή των Ιπποδρομιών

Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και ιδιοκτήτης του σπουδαίου αλόγου αγώνων Might And Power

0
163
Ο αείμνηστος σε μια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του.

Ο ομογενής Nick Moraitis, μία εμβληματική μορφή των Ιπποδρομιών, ιδιοκτήτης του σπουδαίου αλόγου, Might And Power, απεβίωσε στα 87 του χρόνια.

Όπως δήλωσε ο γιος του, Paul, στο News Corp, ο N. Moraitis είχε καρκίνο του ήπατος και υπέκυψε στην ασθένειά του την περασμένη Δευτέρα.

«Ο πατέρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο στο ήπαρ στις 13 Μαΐου, είναι μία ημέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ», δήλωσε ο Paul Moraitis.

«Είναι πού λυπηρό, αλλά τουλάχιστον δεν υπέφερε για πολύ καιρό».

«Έχασα τη μητέρα μου 43 χρόνια πριν, όταν ήμουν 12 ετών και η θλίψη παραμένει. Τώρα έχασαν τον πατέρα μου».

Ο Nick Moraitis, ήταν για χρόνια διευθυντής του Sydney Turf Club πριν αυτό συγχωνευτεί με το Australian Jockey Club, για να δημιουργηθεί το Australian Turf Club, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με πολλά σπουδαία άλογα αγώνων, όπως τα Exceed And Excel, Fiumicino, Vision And Power, Love Conquers All, Arabian Gold και Destiny’s Kiss.

Οι περισσότεροι ωστόσο θα τον θυμούνται ως τον ιδιοκτήτη του Might And Power, που μπήκε στο πάνθεον (Hall of Famer ) με τις νίκες του, σε Caulfield και Melbourne Cups (1997), Cox Plate (1998).

Ο Ν. Moraitis, υπήρξε αρχικά σημαντικός επιχειρηματίας της αγοράς φρούτων και λαχανικών, ενώ έπαιξε rugby, διετέλεσε διαιτητής, αλλά οι Ιπποδρομίες ήταν το αθλητικό του πάθος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον «Νέο Κόσμο», ο Nicholas Tzaferis, του οποίου η οικογένεια ασχολείται χρόνια με τις Ιπποδρομίες, τόνισε ότι αρκετοί ομογενείς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στους αγώνες αυτούς στην Αυστραλία. Αλλά, για τον ίδιο, αλλά και πολλούς ακόμη, ο πιο σημαντικός ήταν ο Nick Moraitis.

Πηγή: https://neoskosmos.com/el

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.