Ο κ. Ελπιδοφόρος θα τιμήσει τους προκατόχους του κατά την Κληρικολαϊκή Συνέλευση 

1
167
Ο νυν Αρχιεπισκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος αριστερά και οι προκάτοχοί του Δημήτριος, κέντρο και Σπυρίδων. Φωτογραφία: GOA

​ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα υποδεχθεί τους δύο εν ζωή προκατόχους του διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους Αμερικής Σεβαμιωτάτους κυρίους Σπυρίδωνα και Δημήτριο, οι οποίοι θα ειναι τα τιμώμενα πρόσωπα κατά την τελετή έναρξης της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουλίου 2022. Και οι δύο Ιεράρχες αποδέχθηκαν ευχαρίστως την πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να παραστούν και να συμμετάσχουν τόσο στην ιστορική τελετή των εγκαινίων του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου όσο και στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση. 

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής:

“Οκτώ άνδρες έχουν ηγηθεί της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής μας τα τελευταία εκατό χρόνια. Θεωρούμε ιδιαίτερη ευλογία το γεγονός ότι έχουμε μαζί μας δύο από τους ηγέτες αυτούς, καθώς εορτάζουμε το ιωβηλαίο των εκατό ετών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Ας αδράξουμε την ευκαιρία να φανερώσουμε την Εκκλησία στην πληρότητά της, συνερχόμενοι επί το αυτό. Ας ευχαριστήσουμε τους δύο διατελέσαντες Αρχιεπισκόπους μας για την προσφορά τους και ας οραματιστούμε όλοι μαζί τη δεύτερη εκατονταετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ας μείνει στη μνήμη η εκατονταετηρίδα μας ως μία ιστορική στιγμή θεραπείας των πληγών του παρελθόντος, ενότητας, συμφιλίωσης και ειρήνης, ώστε να προχωρήσουμε στα επόμενα εκατό χρόνια ως μία Αρχιεπισκοπή, ενωμένη στην αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού”.

Η τελετή έναρξης της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Marriott Marquis στις 4 Ιουλίου 2022 και ώρα 17:00. Θα προηγηθεί το πρωί η τελετή των εγκαινίων του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου.

Στην τελετή έναρξης θα παραστούν όλοι οι εγγεγραμμένοι αντιπρόσωποι και παρατηρητές της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, καθώς επίσης και ο αντιπρόσωπος του συνεδρίου της Εθνικής Φιλοπτώχου. Επίσης, η τελετή έναρξης θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Για χαρτί και για μελάνι τον καλό γαμπρό τον κάνει…….
  Βρε δεν ντρεπόμαστε….! Αμφότεροι οι υποψήφιοι της τιμητικής , εξεδιώχθησαν και εταπεινώθηκαν και έρχεται τώρα αυτός που με βία έσπρωξε τον Δημήτριο για να του πάρει την θέση , να τους τιμήσει . Πατριαρχείο και Αρχιεπισκοπή κατάντησαν τσίρκο . Τι ασχήμια , τι υποκρισία
  Θεέ μου απορώ πως τους ανέχεςαι ακόμη. Θα γεμίσει πάλι
  η αίθουσα με αρχοντόπουλα….. που θα φιλούν τα χέρια αυτών που όταν σταυρονώντουσαν δεν έβγαζαν τσιμουδιά.
  Πολλοί τον πλούτον εμίσησαν την δόξαν ουδείς……..
  Είναι όλοι τους καραγκιόζηδες, από την μια μας λέγουν
  πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα και πως μετά θάνατον δεν
  μας συνοδεύει ούτε ο πλούτος ούτε η δόξα και από την άλλη
  κάνουν εντελώς τα αντίθετα , ξεπέρασαν τους φαρισαίους
  υποκριτές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.