ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο επιφανής επιχειρηματίας και συνάμα φιλάνθρωπος και ευεργέτης της παρέλασης και κατ΄επέκταση της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας, Νικόλαος Κάραμποτς (Καραμπότσιος) (Nicholas Karabots) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο και συνοδοιπόρο Αθηνά Κάραμποτς, τα παιδιά και την οικογένειά του.

Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στην ομογένεια της τριπολιειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας, διότι ο αείμνηστος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς και υποστηρικτές των παρελάσεων, ενώ το 2016 έχει βραβευτεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Σε πρώτο πλάνο ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και ο Στάθης Καραντώνης ενώ απονέμουν το Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Νικόλαο Κάραμποτς.

Πρόκειται για το ανώτατο βραβείο το οποίο απονέμει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ στους ευεργέτες και στους τελετάρχες της παρέλασης.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων του Κτήματος «Karamoor Estate Vineyard & Winery», κ. Cheri Morrison μέσω ενός ηλεκτρονικού μηνύματος προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δημήτρη Ροζανίτη το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση και την συγκινητική δήλωση της εγγονής για τον παππού της.

Ο κ. Ροζανίτης  εξέφρασε την θλίψη του και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ελληνική κοινότητα της μείζονος περιοχής της Φιλαδέλφειας θρηνεί για τον θάνατο του δικού μας Έλληνα, του Νίκου.

Η Αθηνά και ο Νικόλαος Κάραμποτς.

«Προσευχόμαστε όπως ο πανάγαθος Θεός ανταποδώσει σε όλες τις αγαθοεργίες του στην ανθρωπότητα. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην Αθηνά και στην οικογένεια της» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ροζανίτης.

Παράλληλα τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα παραστεί στην Νεκρώσιμη Ακολουθία και θα αποτίσει φόρο τιμής στον ευεργέτη της.

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευστάθιος Καραντώνης κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο του ευεργέτη της Παρελάσεως και τόνισε ότι ο Νικόλαος και η Αθηνά Κάραμποτς ήταν υπόδειγμα επιχειρηματιών και ευεργετών.

Ο Νικόλαος Καραμπότς με την σύζυγό του Αθηνά και τον Δημήτρη Ροζανίτη.

Παράλληλα τόνισε ότι ο αείμνηστος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της παρελάσεως και πέραν τον άλλων κάλυπτε όλα τα έξοδα της υποδοχής και της φιλοξενίας του αγήματος της Προεδρικής Φρουράς που συμμετείχε στις παρελάσεις της Φιλαδέλφειας.

Το Κτήμα «Karamoor Estate Vineyard & Winery» στο Φορτ Ουάσινγκτον της Φιλαδέλφειας, όπως επεσήμανε ο κ. Καραντώνης, προ δύο ετών υποδέχτηκε και φιλοξένησε τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και ο Νικόλαος και η Αθηνά Κάραμποτς τους εξέπληξαν με την φιλοξενία τους και με την αγάπη για την Ελλάδα.

«Τόσο ο Νικόλαος, όσο και η Αθηνά ενθουσιάστηκαν και με δάκρυα στα μάτια παρέλαβαν την στολή των Ευζώνων που του δώρισε η Προεδρική Φρουρά. Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου και όλων των ηγετικών στελεχών της Ομοσπονδίας για τον Νικόλαο και την Αθηνά», επεσήμανε ο κ. Καραντώνης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Αθηνά, τα παιδιά και τα εγγόνια, καθώς επίσης και το ομώνυμο  Ίδρυμα «Τhe Karabots Foundation» θα συνεχίσουν και διαιωνίσουν το έργο του.

Σε πρώτο πλάνο ο Τομ Παπαδόπουλος, η Αθηνά Κάραμποτς, η Πάμελα Παπαδοπούλου και ο ΝΙκόλαος Κάραμποτς.

Ο αείμνηστος, όπως επεσήμανε ο κ. Καραντώνης, ήταν ευεργέτης και της κοινότητας της Αγίας Σοφίας στο Τζέφερσονβιλ της Πενσιλβάνιας.

Προ μερικών ετών, κατά την διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας ενός προσφιλούς του προσώπου ο κ. Κάραμποτς διαπίστωσε ότι στον νεόδμητο ναό δεν υπήρχαν στασίδια, αλλά καρέκλες. Όταν ο ιερέας του είπε ότι ελλείψει χρημάτων δεν μπόρεσαν να παραγγείλουν τα στασίδια ο κ. Κάραμποτς τον εξέπληξε προτρέποντάς τον να προχωρήσει στην παραγγελία και να του στείλει τον λογαριασμό, όπερ και εγένετο.

Τα ονόματα του Νικολάου και της Αθηνάς Κάραμποτς έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στον κατάλογο των ευεργετών του «The Franklin Institute» για την δημιουργία του «The Nicholas and Athena Karabots Pavilion», καθώς επίσης του Νοσοκομείου Παίδων της Φιλαδέλφειας και της δημιουργίας της «Τhe Nicholas and Athena Karabots Pediatric Care Center at Children’s Hospital of Philadelphia» και του «Einstein Medical Center Montgomery» στο Norristown.

Τις λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία του Νικόλαου Κάραμποτς θα τις κοινοποιήσουμε μόλις διευθετηθούν.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νικόλαος Σπηλιώτης, Στάθης Καραντώνης, Πάμελα και Τομ Παπαδόπουλος, Αθηνά και Νικόλαος Κάραμποτς, Δημήτριος Ροζανίτης και Φίλιππας Νικολαϊδης.
Αριστερά διακρίνονται ο Τομ και η Πάμελα Παπαδοπούλου, ο Νικόλαος και η Αθηνά Κάραμποτς κατά την διάρκεια πρόσφατης τελετής έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας.
Οι ηγέτες της Ομοσπονδίας της Φιλαδέλφειας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την νεότερη γενιά των Ποντίων και τους Νικόλαο και Αθηνά Κάραμποτς.
Όρθιοι οι Αθηνά και Νικόλαος Κάραμποτς, ενώ καθήμενοι οι Πάμελα και Τομ Παπαδόπουλος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.