Ορκωμοσία συμβουλίου και κοπή πίτας Φιλοπτώχου του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην Τζαμέικα του Κουίνς το πρωί της Κυριακής, 31ης Ιανουαρίου 2021, είχε πλημμυρίσει από ομογενείς όλων των ηλικιών οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την ελληνοπρεπή Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία και τα μνημόσυνα που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης κάλεσε τους νεοεκλεγμένους συμβούλους της κοινότητας για την καθιερωμένη ορκωμοσία και αναφώνησε «Άξιοι». Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο και στην αποστολή του συμβουλίου.

Στην συνέχεια κάλεσε την πρόεδρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της κοινότητας, Ντόροθι Κατόπη και την κ. Καίτη Αγγελή να κόψουν από κοινού την βασιλόπιτα.

Ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στην πολυετή και πολυσχιδή δράση της κοινότητας και τόνισε ότι η Φιλόπτωχος και η κοινότητα είναι υποστηρικτές του Κέντρου Ηλικιωμένων «Μιχάλης Παρλάμης.

Το Κέντρο, όπως επεσήμανε, έκλεισε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο και τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι αναμένουν με λαχτάρα να αρθούν τα μέτρα για τις συναθροίσεις για να επιστρέψουν και πάλι στο Κέντρο όπου περνούν ευχάριστα τις εργάσιμες ημέρες.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία το κοινοτικό συμβούλιο συνεδρίασε και εξέλεξε το προεδρείο, το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δούκα, πρόεδρο, Μάικ Παπαγιανόπουλο, αντιπρόεδρο, Στέλλα Βρουλίτη, γραμματέα και Γεώργιος Σκρεπετός, ταμία.

Σύμβουλοι εξελέγησαν οι κ.κ. Νικολέτα Κατσόρχη – Rodriguez, Παναγιώτης Δάφνης, Παναγιώτης Σπήλιος, Δημήτρης Ηλιού, Ιωάννης Ρουμελιώτης, Μιχάλης Τζουνάκος, Χρήστος Τσουρατάκης, Κωνσταντίνος Δάφνης, Γρηγόρης Νοδάρος, Τζίν Ντόριαν, Κωνσταντίνα Κραμποβίτη, Τζορτζέτα Σπήλιου και Μάργκο Πάγκαλου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης και η Καίτη Αγγελή, αριστερά και Ντόροθι Κατόπη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 1927 από μια χούφτα μεταναστών και για 94 συναπτά έτη αποτελεί προορισμό όχι μόνο για όσους διαμένουν στην Τζαμέικα και στα περίχωρα, αλλά και για όλους όσους έχουν μεγαλώσει στους κόλπους της κοινότητας και έχουν μετακομίσει στα προάστια της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και στο Λονγκ Άϊλαντ.

Τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί την προηγούμενη δεκαετία στην κοινότητα και δη στον ναό έχουν αλλάξει τα δεδομένα και υπό την καθοδήγηση του π. Κωνσταντίνου Καλογρίδη η κοινότητα διανύει μια περίοδο αναγέννησης.

Η εν λόγω κοινότητα είναι η μόνη στην Μητροπολιτική Περιοχή της Νέας Υόρκης η οποία διατηρεί το Κέντρο Ηλικιωμένων «Μιχάλης Παρλάμης» που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον ναό.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης και ο πρόεδρος της κοινότητας Κωνσταντίνος Δούκας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολοθούν με κατάνυξη την Θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.