Απεβίωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής Ανδρέας Μοδινός

0
Ο Ανδρέας Μοδινός.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοφιλής τραγουδιστής και ιδρυτής της ορχήστρας «Geminis» Ανδρέας Μοδινός (Andreas Modenos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Andrea, Lisa, τους συζύγους τους και τα εγγόνια, Fiona και Apollo, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Κύπρο.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το πρωί της Πέμπτης, 8ης Δεκεμβρίου 2022, από τις 10.00 έως και τις 11.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην διεύθυνση 100 Fairway Drive, Port Washington, N.Y., 11050 για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και εν συνεχεία να παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία.

Ο Ανδρέας Μοδινός και η Έλενα Χρήστου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «Mount Olivet Cemetery» στην διεύθυνση 65-40 Grand Avenue, Maspeth, N.Y.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεές στην μνήμη του στο «The Achieve Collective» www.achievecollective.org/donate

Ο Ανδρέας Μοδινός γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1940 στο χωριό Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού της Κύπρου. Σε ηλικία 12 ετών, ήρθε με την οικογένειά του στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη. Ο αδελφός, του Τζον Μοδινός, ήταν διάσημος βαρύτονος, που τραγούδησε στις πλέον φημισμένες όπερες του κόσμου.

Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι και τραγουδούσε σε γνωστά κέντρα διασκεδάσεως μεταξύ των οποίων και το πάλαι ποτέ «Σιρόκο» του Μανχάταν. Το 1979 δημιούργησε τη δική του ορχήστρα, τους Geminis, η οποία συμμετείχε σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις της Ομογένειας.

Τα καλοκαίρια συμμετείχε στις ελληνικές βραδιές στη Πλατεία Αθηνών της Αστόριας και παρείχε την δυνατότητα στη νέα γενιά των ομογενών να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και να ξεκινήσουν την δική τους σταδιοδρομία.

Ο αείμνηστος συμμετείχε όλα αυτά τα χρόνια και στην Χορωδία του Παγκυπρίου και σε άλλες χορωδίες και μπορούμε να πούμε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι προσέφερε το δικό του πετραδάκι στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού και δη του ελληνοαμερικανικού πολιτισμού.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο αείμνηστος υπηρέτησε με πάθος και το αναλόγιο του ιεροψάλτη σε διάφορες κοινότητες συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.