Διάλεξη για τη θέση της Γυναίκας στο Βυζάντιο στο Queens College

0
Στιγμιότυπο από την διάλεξη του π. Νικηφόρου Φακίνου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κέντρο Βυζαντινών και Ελληνικών Σπουδών του Queens College.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Δρ. Γεράσιμος Κατσάν και η υποδιευθύντρια Δρ. Μαρία Αθανασοπούλου υποδέχτηκαν τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Άϊλαντ, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικηφόρο Φακίνο.

Ο π. Νικηφόρος Φακίνος παρουσίασε με μοναδικό τρόπο  τις γυναίκες οι οποίες διακρίθηκαν στην εποχή του Βυζαντίου. Μίλησε για τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο στην κοινωνική ζωή όσο και στην πολιτική ζωή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η διάλεξη αυτή βοήθησε τους φοιτητές αλλά και το πλήθος συμμετεχόντων να γνωρίσουν μια νέα πτυχή της Βυζαντινής Ιστορίας μας.  

Το Βυζαντινό Κέντρο διοργάνωσε την εκδήλωση με υβριδικό τρόπο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους ενδιαφερόμενους, που αδυνατούσαν να παρευρεθούν στο χώρο του Πανεπιστημίου να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Εκτός από τους φοιτητές  και τους καθηγητές του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών, τη διάλεξη παρακολούθησαν καθηγητές και φοιτητές από το τμήμα Σπουδών Φύλου του Queens College. Ακολούθησε συζήτηση και σχόλια από συμμετέχοντες των Γραμμάτων από ιδρύματα της ομογένειας αλλά και καθηγητές Βυζαντινής Ιστορίας του Queens College και της Ουκρανίας.

Στιγμιότυπο από την διάλεξη του π. Νικηφόρου Φακίνου.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.