Aπεβίωσε ο Άρθρουρ Άντον στέλεχος της «Ηγεσίας των 100» και μέλος του Τάγματος των Αρχόντων

  Ο αείμνηστος Άρθουρ Αντον σίνιορ.

  Νέα Υόρκη. Με ανακοίνωση της, με ημερομηνία 3/08/2020, η οργάνωση «Ηγεσία των 100» ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική για την εκδημία προς Κύριον του στελέχους της Αρθρουρ Σ. Άντον σίνιορ, από την Μασαχουσέτη, που είχε διατελέσει και chairman της οργάνωσης.

  Λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού δεν κατέστη δυνατή η συμμετοχή κόσμου στην κηδεία του, αλλά όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση θα τιμηθεί κατάλληλα η ζωή του σε προσεχή ημερομηνία.

  Στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτεται και η ανακοίνωση της «Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής» στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια του Άντον και αναφέρει ότι «ήταν και ένας μεγάλος ευεργέτης της Αρχιεπισκοπής καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ηγεσίας των 100, την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου».

  Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτηρίζει τον αείμνηστο ως «λέοντα της πίστεως» και «παράδειγμα καλοσύνης στην Ελληνική Κοινότητα και την Ορθοδοξία στην Αμερική».

  Στιγμιότυπο από την βράβευση διακρίνεται ο Άρθουρ Άντον με τα παιδιά του.

  Ο αείμνηστος Αρθρουρ Άντον που απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών, ήταν επίσης μέλος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κατείχε τον τίτλο του Άρχοντα Δεπουτάτου.

  Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του όσοι θέλουν μπορούν να στείλουν δωρεές στην μνήμη του σε δυο ελληνορθόδοξες κοινότητες στην Μασαχουσέτη.

  Η πρώτη κοινότητα είναι η κοινότητα των Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Αντόβερ και η δεύτερη είναι η κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Λόουελ της Μασαχουσέτης.

  Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Αργύρης Βασιλείου, ο οποίος και υπογράμμισε ότι «η απουσία του θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και τόνισε πως «προσευχόμαστε όπως η ψυχή του μεταστάντος βρει αιώνια ανάπαυση στην Βασιλεία του Κυρίου».

  Η Μάντλιν Άντον, η οποία απεβίωσε το 2018.

  Παραθέτουμε εδώ τις διευθύνσεις όσων επιθυμούν να στείλουν δωρεές στην μνήμη του Άρθουρ Άντον σίνιορ. SS. Constantine and Helen Church, 71 Chamber Road Andover, MA 01810 είτε Holy Trinity Church, 62 Lewis Street,Lowell MA 01854-4295

  Η ιστορία της Οικογένειας Άντον.

  Ο πατέρας του Αρθρουρ Άντον, Tσαρλς Αντωνόπουλος ίδρυσε την εταιρεία το 1913 και ασχολήθηκε με την λειτουργία Καθαριστηρίων στην Μασαχουσέτη και το Νιού Χαμσάιρ.

  Το τιμόνι της εταιρείας ανέλαβε ο Αρθρουρ Άντον σίνιορ το 1966 οποίος και έδωσε νέα πνοή στην επιχείρηση και σήμερα τα ηνία έχει αναλάβει ο γιος του, Τσαρλς Άντον. Στις επιχειρήσεις Άντον σημαντική θέση κατέχει και ο έτερος υιός ο Αρθουρ Άντον τζούνιορ.

  Στην οικογενειακή επιχείρηση που εξελίχθηκε σε όμιλο επιχειρήσεων και κατέκτησε πρωτοποριακό ρόλο στον τομέα των καθαριστιρίων με πρωτοποριακές εφαρμογές και σύγχρονες μεθόδους.

  Ο αείμνηστος Άρθουρ Αντον σίνιορ.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα βασικότερα προγράμματα των επιχειρήσεων Άντον είναι και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες με κύριο σκοπό την ενίσχυση των δεσμών φιλίας με την κοινότητα στην οποία εδρεύουν τα καταστήματα της. Δυο από τα προγράμματα αυτά έχουν την επωνυμία Coats for Kids και Belle of the Ball.

  Ο Αρθρουρ Άντον σίνιορ είχε νυμφευθεί την αείμνηστη Μαντλίν  Άντον (το γένος Κάναβου) και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά. Η Μαντλίν απεβίωσε το 2018.

  Είχε διακριθεί επίσης για την πίστη και αφοσίωση στην Εκκλησία και είχε συμβάλει προσωπικά στον τομέα της φιλανθρωπίας, που διέκρινε όλη την οικογένεια, συμμετέχοντας ενεργά στις διοικήσεις φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, όπως η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδας, στο Λόουελ, αλλά και ωςμέλος σε ιδρύματα της ευαγή ιδρύματα της ευρύτερης Αμερικανικής κοινότητας.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.