ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Η πολυαγαπημένη μητέρα και γιαγιά Βασιλική Καλογεράκου, το γένος Μαστακούρη δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες έχοντας στο πλευρός της την οικογένεια.

Η σορός της το πρωί της Τετάρτης, 5 Αυγούστου 2020, από τις 10.00  έως και τις 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στη διεύθυνση 13 South Mount Vernon Ave, Atlantic City, N. J., 08401 και αμέσως μετά θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Στη συνέχεια θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός της στο Κοιμητήριο «Laurel Memorial Park», στην Pomona της Νέας Ιερσέης, όπου αναπαύεται και ο αείμνηστος σύζυγός της Ιωάννης Καλογεράκος.

Ο Ιωάννης και η Βασιλική Καλογεράκου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός της καταλυπεί τα παιδιά της Νάντια και Γιώργο Δρογκάρη, Δημάκη (Michael) Καλογεράκο, τα εγγόνια Προκόπιο, Ιωάννη και Βασιλική – Σοφία, την αδελφή Αλεξάνδρα Κολιάκου, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η αείμνηστη γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1940 στο Γύθειο, νομού Λακωνίας, όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς της Ηλίας και Κωνσταντίνα Μαστακούρη έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά την Αλεξάνδρα, τον αείμνηστο Σπύρο και την Βασιλική και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1957 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με τον Ιωάννη Καλογεράκο που κατάγονταν από τις Κροκεές και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιωνίας αγάπης. Το ζεύγος έφερε στον κόσμο δύο παιδιά και συγκεκριμένα την Νάντια (Κωνσταντίνα) και τον Δημάκη (Michael). Η Νάντια γεννήθηκε στις Κροκεές Λακωνίας, ενώ ο Δημάκης (Michael) στο Ατλάντικ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννα, Βασιλική, Ιωάννης Καλογεράκος, Δημάκης Καλογεράκος, Βασιλική Καλογεράκου, Προκόπιος, Γιώργος Δρογκάρης, Προκόπιος και Δήμητρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Το 1965 ο Ιωάννης και η Βασιλική αποφάσισαν να έρθουν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Η αδελφή του Ιωάννη, Σταυρούλα Καλογεράκου τους προσκάλεσε και τους υποδέχτηκε στο Ατλάντικ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

Ο Ιωάννης εργάστηκε σκληρά και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε το δικό του συνεργείο – πρατήριο καυσίμων στο Ατλάντικ Σίτι, το « John’s Uptown Mobil Service Station» και μετά από μερικά χρόνια επέκτεινε την επιχειρηματική του δράση.

Το ζεύγος επένδυσε όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών τους. Η Νάντια σπούδασε οικονομικές επιστήμες, ενώ ο Δημάκης (Michael) αποφοίτησε από την Νομική Σχολή και έγινε δικηγόρος.

Ο Γιώργος και η Νάντια Δρογκάρη, αριστερά και η Βασιλική και Ιωάννης Καλογεράκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Νάντια είναι παντρεμένη με τον διακεκριμένο φαρμακοποιό, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Γιώργο Δρογκάρη.

Η αείμνηστη διακρινόταν για την γενναιοδωρία, το φιλότιμο και την φιλοξενία και στο σπίτι της είχε φιλοξενήσει όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους, αλλά και τους συντοπίτες της που επισκέπτονταν την Αμερική.

Η αγάπη της για την γενέτειρα υπήρξε καταλύτης σε ό,τι έκανε. Μαζί με τον σύζυγό της ήταν στυλοβάτες της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Ατλάντικ Σίτι και πολλών ομογενειακών και κατ΄ επέκταση αμερικανικών ευαγών ιδρυμάτων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννης Καλογεράκος, Βασιλική Καλογεράκου και Δημάκης (Michael) Καλογεράκος. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Τον περασμένο Οκτώβριο και συγκεκριμένα ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου (26 Οκτωβρίου 2019) ο Ιωάννης Καλογεράκος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών προκαλώντας λύπη και συγκίνηση στην Βασιλική, διότι έζησαν μονοιασμένοι και αγαπημένοι για 62 συναπτά έτη.

Ωστόσο η Βασιλική δεν το έβαλε κάτω και έδινε κουράγιο στα παιδιά και στα εγγόνια της.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη της στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, 13 South Mount Vernon Ave, Atlantic City N.J. 08401.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της. Αιωνία της η μνήμη.

Η Βασιλική Καλογεράκου με την κόρη της Νάντια Καλογεράκου – Δρογκάρη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Βασιλική Καλογεράκου με τον γιο της Δημάκη (Michael) Καλογεράκο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Οικογένεις Ιωάννα Ξηροπόδη,Δήμητρα Ξηροπόδη,Κική Ξηροπόδη Οικογένεις Ιωάννα Ξηροπόδη,Δήμητρα Ξηροπόδη,Κική Ξηροπόδη

  Κανείς δεν περίμενε το θλιβερό νέο για την αγαπημένη μας Βασούλα.
  Γλυκός και μαζί δυναμικός άνθρωπος.Πάντα γελαστή και με μία μεγάλη αγκαλιά για όλο το κόσμο,πάντα φιλόξενη,γεμάτη αγάπη για όλους μας,ανοιχτό το σπίτι της γεμάτο στις γιορτές και όχι μόνο.
  Είχα την χαρά να φιλοξενηθώ εγώ και η οικογένειά μου πολλές φορές.Είχα την ευτυχία να την έχω θεία την αγαπημένη μας Βασούλα την κορώνα μου όπως της άρεσε να λέει.
  Είμαι σίγουρη από κει ψηλά,από ένα παράθυρο του Παραδείσου πάντα θα μας κοιτάζει γελαστή.
  Στα παιδιά και τα εγγόνια της δύναμη να προσπεράσουν το πένθος τους.
  Η αγάπη μας και η σκέψη μας μαζί τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.