Απεβίωσε ο Αριστοτέλης Παπατζόν μια από τις προβεβλημένες προσωπικότητες της ομογένειας της Άϊοβα

0
291
Ο Αριστοτέλης Παπατζόν (Aristotle "Tel" Pappajohn).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αριστοτέλης Γεωργίου Παπατζόν (Aristotle George Pappajohn) μια από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες της ομογένειας του Μέισον Σίτι και κατ΄επέκταση της Άιοβα δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου 2020) έχασε την πολύμηνη μάχη με τον  καρκίνο του παγκρέατος  βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη  το πρωί του Σαββάτου, 2 Ιανουαρίου 2021, στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μέισον Σίτι και αμέσως μετά έλαβε χώρα ο ενταφιασμός του στο κοιμητήριο «Elmwood – St. Joseph Cemetery στην διεύθυνση 1224 S. Washington Ave.
Mason City, IA 50401.

Η νεκρώσιμη ακολουθία λόγω της πανδημίας έλαβε χώρα σε στενό οικογενειακό περιβάλλον και η οικογένεια διαβεβαίωσε τους συγγενείς και φίλους ότι  μόλις αρθούν τα μέτρα για τις συναθροίσεις θα διοργανώσουν ένα φιλολογικό μνημόσυνο προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του.

Παράλληλα κάλεσε τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στην μνήμη του στο NIACC Foundation for Aristotle “Tel” Pappajohn Scholarship», «Mercy One North Iowa Hospice», είτε  the Holy Transfiguration Greek Orthodox Church.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Barbara, τα τέσσερα παιδιά του, την Diana (Nick), την Andrea (Kimathi), την Caroline (Paul), τον George (Sarah),  τα 14 εγγόνια του – Chase, John, Evan, Aristotle, Frances , Zach, Natasha, Aristotle, Cooper, Torsten, Lucy, Jack, Rose και Thora, τον αδερφό του John (Mary) Pappajohn, τις κουνιάδες Elaine, Georgia και Marina, τις 10 ανιψιές, τους 4 ανιψιούς και τις οικογένειές τους, καθώς επίσης και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1929 στο Μέισον Σίτι. Οι αείμνηστοι γονείς του . Γεώργιος και Μαρία Παπατζόν κατάγονταν από το Αλιφέρι Ευβοίας και έφεραν στον κόσμο άλλα δύο παιδιά, τον Αριστοτέλη και τον αείμνηστο Σωκράτη.

Ο Τζον Παπατζόν είχε γεννηθεί στην Χαλκίδα, ενώ ο Αριστοτέλης γεννήθηκε στο Μέισον Σίτι, τέσσερις περίπου μήνες μετά την άφιξη της οικογένειας στην Αμερική.

Ο πατέρας του αρχικά εργάστηκε σε εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου και μετά από λίγα χρόνια άνοιξε το δικό του παντοπωλείο – σφαγείο και με την σκληρή εργασία κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο πατέρας του πέθανε νωρίς και τα τρία παιδιά του επωμίστηκαν το δύσκολο έργο της διαιώνισης της μνήμης του και της διατήρησης της οικογενειακής επιχείρησης.

Ο Αριστοτέλης αποφοίτησε από το Mason City High School το 1947 και μετά από δύο περίπου χρόνια αποφοίτησε από το NIACC (1949) και το 1952 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα το 1952.

Μετά την αποφοίτησή του συνεργάστηκε με τον αδελφό του στην «Pappajohn Insurance» και με την πάροδο του χρόνου ανέλαβε τα ηνία και την προεδρία των εταιρειών «Snyder-Pappajohn Century 21» «Snyder-Pappajohn Mason City Realty, Inc.,» «First Interstate Insurance of Iowa», «Boatmen’s Insurance» και «Bank America Insurance της Αϊόβα».

Τις τελευταίες δεκαετίες συνέχισε να εξυπηρετεί τους πελάτες του στο First Insurance Agency μέχρι και τον θάνατό του.

Ο Αριστοτέλης Παπατζόν ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά και διετέλεσε στέλεχος και μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Εμπορικού Επιμελητήριου του Mason City, του Ταμείου Οικονομικής Ανάπτυξης του Mason City, της Ένωση Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Πρακτόρων της κομητείας Cerro Gordo (Πρόεδρος), στους Ανεξάρτητους Ασφαλιστικούς Πράκτορες της Αϊόβα, YWCA , Ίδρυμα NIACC, πρόεδρος της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και άλλων φορέων.

Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στα παιδιά και στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους.

Αιωνία του η μνήμη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.