Αντώνης Παγώνης – Anthony Τ. Pagonis (1923 – 2018)

  0

  Ο Αντώνιος Τ. Παγώνης (Anthony Τ.Pagonis) την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονγκ Αϊλαντ σε ηλικία 81 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός του το απόγευμα της Κυριακής, 21 Οκτωβρίου 2018, από τις 2.00 – 4.00 μ.μ. και 7.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Towers Funeral Home Inc.» στη διεύθυνση 2681 Long Beach Rd, Oceanside, New York, 11572.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 22 Οκτωβρίου 2018, στις 10.00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη διεύθυνση, 110 Cathedral Ave. Hempstead, N.Y., 11550.

  Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του με τις δέουσες τιμές στο Greenfield Cemetery στη διεύθυνση 650 Nassau Rd, Uniondale, New York, 11553.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Caroline και Bill Mooney, Ted και Tina Pagonis, Barbara Pagonis και Paul, Elizabeth Pagonis, Michael και Jess Pagonis, Thomas Pagonis, τα εγγόνια Christopher, Cassie, Kalie, Ethan, Saige και Athena τα αδέλφια Ευγενία (Jean) Μαυρουδή, Αθηνά και Βασίλειο Καλλίνικο, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Καρδάμυλα της Χίου. Οι αείμνηστοι γονείς του Θεόφραστος και Καλλιόπη Παγώνη έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Αντώνιο, την Ευγενία και την Αθηνά και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο πατέρας του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας ήρθε στη Νέα Υόρκη και ασχολήθηκε με τα εστιατόρια. Το 1946 κατάφερε να φέρει στην Αμερική τη σύζυγό του Καλλιόπη και τον μόλις εννέα ετών γιο του Αντώνιο. Η οικογένεια Παγώνη εγκαταστάθηκε στο Μπρούκλιν όπου έφερε στον κόσμο τα δύο κορίτσια, την Ευγενία και την Αθηνά.

  Ο Αντώνης αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Φάρμινγκντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ. Την περίοδο 1958 – 1962 υπηρέτησε στην Αμερικανική Αεροπορία και μετά την αφυπηρέτησή του ασχολήθηκε με τα εστιατόρια.  Μετά τη συνταξιοδότησή του μετακόμισε στο Tannersville, PA και έγινε μέλος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Stroudsburg, PA.

  Προ ενός έτους επέστρεψε στο Λονγκ Αϊλαντ κοντά στα παιδιά και εγγόνια του.

  Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, χαρισματικός οικογενειάρχης. Αγαπούσε τα Καρδάμυλα και τη Χίο και δίδαξε στα παιδιά και τα εγγόνια του την ελληνική γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

  Ήταν μέλος του ιστορικού Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων της Νέας Υόρκης και με τη γενναιοδωρία του έχει ευεργετήσει πολλούς ομογενειακούς και αμερικανικούς φορείς και ευαγή ιδρύματα.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους, όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο: Parkinson’s Foundation είτε στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού  (Holy Cross Greek Orthodox Church, 135 Stokes Ave, Stroudsburg, PA 18360).

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.