Αβέρκιος (Άρτσης) Ιωάννου – Archie – Averkios K. Ioannou (1939 – 2018)

  0

  O Αβέρκιος (Άρτσης) Ιωάννου (Archie – Averkios K. Ioannou) το βράδυ της Πέμπτης, 11 Οκτωβρίου 2018, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.​

  Η σορός του το απόγευμα της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2018 από τις 6.00 – 8.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Curlew Hills Memory Gardens» στη διεύθυνση  1750 Curlew Road, Palm Harbor, Fl, 34683.

  Η νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το πρωί του Σαββάτου, 20 Οκτωβρίου 2018, στις 11.00 π.μ. στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη διεύθυνση 1440 Laura Street Clearwater, Fl, 33755.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του π. Γεώργιο και Lisa Ιωάννου, Μαρία και Τζον Αντωνέλο, τα εγγόνια Αναστασία, Θεόδωρο και Αλέξανδρο Ιωάννου, Στέλλα και Φωτούλα (Φαίη) Αντωνέλου, τα αδέλφια Μενέλαο, Κώστα, Γιάννη, Τάσο, Σωτήρα, Δέσποινα και Ελισάβετ, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ασγάτα της Κύπρου. Οι αείμνηστοι γονείς του Κυριάκος και Μαρία Ιωάννου έφεραν στον κόσμο οκτώ παιδιά, τους Μενέλαο, Κώστα, Γιάννη, Άρτση, (Αβέρκιο), Τάσο, Σωτήρα, Δέσποινα και Ελισάβετ και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ο Κυριάκος Ιωάννου ήρθε πρώτος στις ΗΠΑ, ακολούθησε ο μεγαλύτερος γιος του ο Μενέλαος και τον Αύγουστο του 1956 αξιώθηκε να φέρει τη σύζυγο με τα επτά παιδιά τους και εγκαταστάθηκαν στο Γιούνιον της Νέας Ιερσέης, όπου διέμεναν πολλοί άλλοι συμπατριώτες τους.

  Τη δεκαετία του ’60, του ’70  και του ’80 τα Κάτσκιλς της Νέας Υόρκης αποτελούσαν προορισμό για τους ομογενείς της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκη, διότι θεωρούνταν ιδανικός τόπος για διασκέδαση και για απόδραση από τη πολύβουη Νέα Υόρκη. Ο Κυριάκος Ιωάννου και τα παιδιά του διείδαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπήρχαν στα Κάτσκιλς και αποφάσισαν να επενδύσουν στα ξενοδοχεία.

  Αρχικά αγόρασαν το New Olympia Hotel και με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν τα ξενοδοχεία «Starlite Hotel» και «Hilltop House».

  Ο αείμνηστος δεν αρκέστηκε μόνο με την οικονομική του επιτυχία, αλλά ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Υπήρξε ένα από τα διακριμένα και με πολυετή προσφορά στελέχη της κοινότητας της Παναγίας στο Γουίνταμ της Νέας Υόρκης και μια δεκαετία πρόεδρός της.

  Μετά τη συνταξιοδότησή του μετακόμισε στην ηλιόλουστη Φλόριδα, διότι το κλίμα της είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το κλίμα της ιδιαίτερής του πατρίδας της Κύπρου.

  Ο Αρτση έχει δύο παιδιά τον π. Γεώργιο Ιωάννου και τη Μαρία και επένδυσε όσο ελάχιστοι στην παιδεία των παιδιών του. Και τα δύο παιδιά του είναι παντρεμένα και του χάρισαν πέντε συνολικά εγγόνια.

  Ο εκλιπών ήταν μεγαλόκαρδος, ενάρετος και χαρισματικός και κατάφερνε πάντα να περιβάλλει με χαρά και αγάπη όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους, αλλά και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του και τους πελάτες.

  Τόσο ο ίδιος όσο και τα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά και σε κρίσιμες στιγμές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα της ομογένειας για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά μας θέματα.

  Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Φίλιπ Κρίστοφερ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασγατητών «Η «Κύπρος μας», Πίτερ Λούκας, ο πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Νικολάου επικοινώνησαν με την αδελφή του Δέσποινα Αξιωτάκη και παράλληλα απέστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

  Αν και το κάθε ένα διαφέρει ως προς περιεχόμενο, εν τούτοις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και τονίζουν το αδαμάντινο χαρακτήρα, την αγωνιστικότητά του και την πολυσχιδή προσφορά του Αρτση Ιωάννου.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην  κοινότητα «Holy Ascension GOC 1440 Laura Street Clearwater, Fl 33755»

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.