Γεώργιος Λαζίδης – George Lazides (1923 – 2018)

  0

  Ο Γεώργιος Λαζίδης (George Lazides) την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών στο Νοσοκομείο των Βετεράνων στο Μπρούκλιν, όπου νοσηλευόταν  βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

  Η σορός το απόγευμα της Κυριακής, 21 Οκτωβρίου 2018 από τις 4.00 – 9.30 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Scarpaci Funeral Home», στην διεύθυνση 1401 86th Street, Brooklyn, New York,11228.

  Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας, 22 Οκτωβρίου 2018 στις 10.00 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στην διεύθυνση 340 67th St. Brooklyn, New York 11220.

  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός του «Forest Green Park Cemetery», στη διεύθυνση 535 Texas Rd, Morganville, New Jersey, 07751.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Ελένη το γένος Καρβούνη, τα παιδιά του Κωνσταντίνο και Odalis Λαζίδη,  Γεώργιο και Valerie Λαζίδη, Κλεοπάτρα και Γεώργιο Οικονομάκο, τα εγγόνια Ευστράτιο και Χριστίνα Οικονομάκου, Ελένη και Damian Bergamaschi, Κωνσταντίνα και Charles Cordaro, Γεώργιο, Χριστόφορο, Μιχάλη και Ιζαμπέλα Οικονομάκου, τη νύφη του αείμνηστου αδελφού του Αλεξάνδρα Λαζίδη, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Οι αείμνηστοι γονείς του Κώστας και Κατερίνα Λαζίδη έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, τον Γεώργιο και τον Μιλτιάδη – Πολ Λαζίδη που ήταν δύο χρόνια μικρότερος και ο οποίος απεβίωσε προ πέντε μηνών σε ηλικία 93 ετών.

  Η μητέρα τους πέθανε πρόωρα και ο πατέρας τους αποφάσισε να πάει τα δύο ανήλικα παιδιά στην Ανω Μηχανιώνα και τα μεγάλωσε η θεία τους.

  Ο Γεώργιος επέστρεψε στην Αμερική σε ηλικία 17 ετών. Την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό και πολέμησε στη Γερμανία. Ο αείμνηστος έχει βραβευτεί για τον απαράμιλλο ηρωισμό του μετάλλιο «The Purple Heart».

  Πρόκειται για το ανώτατο βραβείο που απονέμεται στους Αμερικανούς στρατιώτες και αξιωματικούς που τραυματίζονται μαχόμενοι για την Ελευθερία. Και πάντα διηγούνταν με υπερηφάνεια ιστορίες για τον απαράμιλλο ηρωισμό της μεραρχίας «101 Airborne Division» (Screaming Eagles).

  Μετά το στρατό εργάστηκε στο «US Army Corp of Engineers» μέχρι και τη συνταξιοδότησή του.

  Προ 65 ετών επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα και παντρεύτηκε την Ελένη το γένος Καρβούνη από τη Νέα Μηχανιώνα. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ήρθαν στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στο Μπρούκλιν, όπου απέκτησαν τα τρία παιδιά τους, τον Κωνσταντίνο, τον Γεώργιο και την Κλεοπάτρα.

  Ο αείμνηστος ήταν εργασιομανής, γενναιόδωρος, μεγαλόκαρδος και το πιο σημαντικό μεγάλος πατριώτης. Αγαπούσε την Αμερική, αλλά αγαπούσε και την Ελλάδα και τα καλοκαίρια πήγαινε με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια στην γενέτειρα διότι ήθελαν μάθουν την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

  Αιωνία του η μνήμη.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.