Αλλαγή φρουράς στον ιστορικό Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» Νέας Υόρκης

0
Το νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο του Παγχιακού Συλλόγου "Κοραής" Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, η οποία συνήλθε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στα ιδιόκτητα γραφεία ανέδειξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Γεραζούνη, πρόεδρο, Δέσποινα Κανέρη, α’ αντιπρόεδρο, Ασημίνα Λάγο – Μωραϊτη, β΄αντιπρόεδρο, Στέλιο Τάτση, γενικό γραμματέα, Μαρία Κωζή, ταμία και συμβούλους τους Βασίλειο Γεραζούνη, Σταύρο Καρατζά, Ευαγγελία Κλειδά, Στέλιο Μακαριγάκη, Νίκο Μενή, Φώτη Μπενέτο, Ισίδωρο Τσαμπλάκο και Ιωάννη Στρατάκη.

Στο συμβούλιο συμμετέχουν επίσης οι πρώην πρόεδροι Αντώνιος Φεγγουδάκης, Θεόδωρος Καλαμοτουσάκης, Κώστας Κωζής, Δημήτριος Κοντολιός, Δημήτριος Ψαλτάκης, Παναγιώτης Τσεβδός, καθώς επίσης και ο επίτιμος Νομικός Σύμβουλος Χριστόφορος  Στρατάκης, ο οποίος είναι και το αρχαιότερο μέλος του Συλλόγου.

Εκκρεμεί η εκλογή νομικού συμβούλου η οποία θα λάβει χώρα στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Γεραζούνης αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τους συμβούλους για την εμπιστοσύνη και προέβη σε προγραμματικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας τον πόθο του να συνεχίσει η ιστορική μας οργάνωση το υπεραιωνόβιό της ταξίδι στον χρόνο και στους χώρους της φιλοπατρίας, της Ορθοδοξίας, της φιλανθρωπίας και της παιδείας  που είναι και ο κατ’ εξοχήν χώρος στον οποίον έδρασε τον πρώτο αιώνα της ζωής του.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Στόχος του, όπως επεσήμανε, είναι όχι μόνο ν’ αντέξει  και να καλύψει την δεύτερη εκατονταετηρίδα, αλλά και να την ξεπεράσει.

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον πατέρα του, Στέλιο Γεραζούνη, ο οποίος εργάσθηκε επί μακρόν σε όλα τα πόστα και είπε πως είναι μεγάλη τιμή αλλά και βαριά ευθύνη να βρίσκεται στο κάθισμα που κάποτε καθόταν ο αείμνηστος Στέλιος Γεραζούνης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Στέλιος ο Γεραζούνης ήταν ένα από τα 20 παιδιά που έφερε ο Κοραής από την Χίο την εποχή των πέτρινων χρόνων τα οποία σπούδασαν και έγιναν όλα επιστήμονες.

Ο γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κάπτεν Στέλιος Τάτσης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ηγεσία του Συλλόγου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του Συλλόγου και την προσφορά του στην ομογένεια και δη στην ομογενειακή παιδεία.

Η εκλογή του νέου συμβουλίου έγινε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Κοραή για το επιστημονικό συμπόσιο για την εκατονταετηρίδα του Συλλόγου και οι νεοεκλεγμένοι υποσχέθηκαν να εργαστούν από κοινού, ούτως ώστε η σύγχρονη ιστορία του Παγχιακού Συλλόγου να είναι αντάξια και πιο λαμπρή από αυτή που προβάλλεται μέσα από τις σελίδες των δύο βιβλίων που εκδόθηκαν για την 100ετηρίδα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.