Επαφές υπουργού Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη στη Νέα Υόρκη

0
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη. Δίπλα του ο Ανδρέας Χατζηιωάννου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην Υπουργική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σάββας Αγγελίδης, είχε τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2019 σειρά επαφών με αξιωματούχους του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αγγελίδης, είχε το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ξεχωριστές συναντήσεις με το Βοηθό Γενικό-Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Jean-Pierre Lacroix και το Βοηθό Γενικό-Γραμματέα για Field Support, Atul Khare. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, καθώς και ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας.

Το απόγευμα ο Υπουργός Άμυνας, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Βοηθό-Γενικό-Γραμματέα για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, κ.Mirsolav Jenča.  

Επίσης είχε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian.

Ο κ. Αγγελίδης, συνοδευόταν από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, την Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμενα Έθνη, κα Πόλυ Ιωάννου, το Διευθυντή του Επιτελείου του, Συνταγματάρχη Ανδρέα Σεργίδη, και τη Διπλωματική Σύμβουλο του, Πρέσβη Μαρία Παπακυριακού. 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.